O δημοφιλής Κάνιε Γουέστ με νέο χιπ χοπ άλμπουμ

O δημοφιλής Κάνιε Γουέστ με νέο χιπ χοπ άλμπουμ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από τα καλύτερα ραπ άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής… Αναμένουμε να είναι το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις άλμπουμ της χρονιάς», Time. «Το πιο δυναμικό και αυθεντικό άλμπουμ του φθινοπώρου, ίσως και του 2005», Newsweek. ««Late registration»… Το πιο πολυαναμενόμενο άλμπουμ σε οποιαδήποτε κατηγορία», New York Τimes.

Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως Kanye West, όλοι μιλούν γι’ αυτόν αλλά λίγοι είναι σίγουροι ότι προφέρουν σωστά το όνομα του. O Κάνιε Γουέστ δεν πρόλαβε να βγάλει το δεύτερο άλμπουμ της καριέρας του και ο απόλυτος σούπερ σταρ της χιπ χοπ μουσικής σκηνής με το «Late registration» απέδειξε ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Εξαιρετικά καλοντυμένος, φοράει λευκό πουκάμισο με κολεγιακό πουλόβερ και φωτογραφίζεται με κροκό σακβουαγιάζ, σίγουρα όχι όπως θα φανταζόμασταν έναν ράπερ.

Κάτι τα live όργανα, κάτι οι αναπάντεχες διασκευές που μόνο με ριμέικ δεν μοιάζουν, κάνουν το cd να ακούγεται ξανά και ξανά. Το πρώτο σινγκλ, «Diamonds from Sierra Leone» βασίστηκε στο «Diamonds are forever» της Σίρλεϊ Μπάσεϊ, ενώ το «Gold digger» παίζει παντού. Δεν παρέμεινε τυχαία στην κορυφή του Billboard 200, αφήνοντας πίσω του 50 Cent και Ρόλινγκ Στόουνς.

Το περιοδικό Time τού αφιέρωσε ολόκληρο εξώφυλλο. Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 28 χρονών. Εκτός από τα τρία Γκράμι που κρύβει ήδη στη συλλογή του (αν και υποψήφιος για δέκα βραβεία), ανήκει στους «100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον πλανήτη».

Ενα παιδί μεσοαστικής οικογένειας από το Σικάγο με καθωσπρέπει ίματζ… Το «College Dropout» ήταν το ντεμπούτο του, από τα σημαντικότερα άλμπουμ στην ιστορία του χιπ χοπ. Οταν το ετοίμαζε είχε ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητο. Τραγουδά για τα διαμάντια, τον ρατσισμό, τη θρησκεία, την πολιτική…

Συμμετείχε μάλιστα σε ένα ωριαίο τηλεοπτικό αφιέρωμα για τα θύματα του τυφώνα «Κατρίνα» και ζωντανά, αντί να τραγουδήσει, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοί του, προτίμησε να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνο για να επιτεθεί στον πλανητάρχη. «O Τζορτζ Μπους δεν νοιάζεται για τους μαύρους!» είπε και κάπου εκεί κόπηκε. Για τα καλά.

Συμπαθεί πολύ περισσότερο τον Πι Ντίντι. Δεν βιάζεται να τον ξεπεράσει. «Μπορεί να μου πάρει κι έναν χρόνο για να χωνέψω ένα κομμάτι. Για μένα παίζει ξεχωριστό ρόλο κάθε λέξη. Δεν έχει να κάνει με το να βγάλεις λεφτά. Οταν φτιάχνω μουσική, θέλω να την απολαμβάνω. Να είμαι ο πρώτος φαν της. Θέλω να γράφω τραγούδια, τα οποία δεν θα ντρέπεσαι να ακούς όποιος κι αν μπει στο αυτοκίνητό σου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή