«Ιστορίες» της Φολεγάνδρου

«Ιστορίες» της Φολεγάνδρου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά από ατμοσφαιρικές και συγκινητικές φωτογραφίες, καθώς και αυθεντικά κείμενα που εξιστορούν ανθρώπινες εμπειρίες συγκροτούν την έκθεση «Ιστορίες, το κοινοτικό αρχείο της Φολεγάνδρου, 1825 – 1970». H έκθεση εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα (20.30) στο κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας (Τριπόδων 28, Πλάκα) και συνδιοργανώνεται από τη Media dell’ Arte, που προώθησε την αρχειακή έρευνα, την έκδοση του εξαιρετικού καταλόγου (επιμ. Λάρα Καλλίρη) και την αρχική παρουσίαση της έκθεσης στη Φολέγανδρο.

Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 11 Οκτωβρίου (με καθημερινή λειτουργία από τις 10.30 έως τις 21.30) και παρουσιάζει για πρώτη φορά το Κοινοτικό Αρχείο της Φολεγάνδρου που ανακαλύφθηκε λίγο-πολύ τυχαία τον Ιούλιο του 2004 στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου. H έκθεση αποτελεί την πρώτη προσπάθεια αξιοποίησης ενός μέρους του αρχείου.

Η έρευνα και η παρουσίαση της έκθεσης έγινε με τη συνδρομή της εθνολόγου Εύης Ολυμπίτου, που εργάστηκε ως επιστημονικός σύμβουλος και της ιστορικού – μουσειογράφου Ελεάνας Βλάχου, που είχε την επιμέλεια. Σπάνια έγγραφα που μιλούν για τη μετανάστευση, την απομόνωση, τις απλές ανθρώπινες καταστάσεις συμβαδίζουν με ιδιαίτερα καλαίσθητες φωτογραφίες της Δέσποινας Σπύρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή