Στο φως Ηρα και Αθηνά

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα έφεραν στο φως οι ανασκαφές που πραγματοποιούνται στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή.

Η σκαπάνη αποκάλυψε δύο άριστα διατηρημένα αγάλματα, πιθανότατα της ρωμαϊκής περιόδου, τα οποία απεικονίζουν τη θεά Ηρα και τη θεά Αθηνά, που είχαν σμιλευτεί σε λευκό μάρμαρο. Το άγαλμα της θεάς Ηρας είναι ακέφαλο, αλλά οι αρχαιολόγοι υπολογίζουν ότι πολύ σύντομα θα βρουν και το κεφάλι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα αγάλματα κοσμούσαν ένα μέρος του θεάτρου και πιθανότατα από σεισμό έπεσαν μέσα στο κοίλο τμήμα της ορχήστρας.

Η αρχαιολόγος Αννα Μιχελή, που συμμετέχει στην ομάδα της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής, υποστηρίζει ότι τα αγάλματα είναι εντυπωσιακά, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και ενδεχομένως το ένα απ’ αυτά να μεταφερθεί στο μουσείο του Ηρακλείου. Για την ώρα, πάντως, συνεχίζονται οι έρευνες των αρχαιολόγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή