Σεμινάριο για το ιστορικό ντοκιμαντέρ

Σεμινάριο για το ιστορικό ντοκιμαντέρ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισε χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών η δεύτερη φάση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης για την Παραγωγή Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, που διοργανώνει έως την Τετάρτη η EPT σε συνεργασία με τη Βουλή – Τηλεόραση και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ. O στόχος είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες μία υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση ως προς την παραγωγή ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ και ταυτοχρόνως τη δυνατότητα συμπαραγωγής εφόσον κάποιες από τις προτάσεις ενδιαφέρουν τους εκπροσώπους των ξένων φορέων. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα εξεταστούν 18 επιλεγμένες προτάσεις που είχαν υποβληθεί στον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου τον περασμένο Μάιο.

Η διοργάνωση συνοδεύεται από την πρώτη προβολή στην Ελλάδα δύο ταινιών ντοκιμαντέρ με ελέυθερη είσοδο για το κοινό. Χθες προβλήθηκε η βραβευμένη και υποψήφια για Οσκαρ ταινία του Κρίστιαν Μπάουερ «The Ritchie Boys» και απόψε στις 7.30 είναι η σειρά του ντοκιμαντέρ του Αγγελου Αμπάζογλου «Βασίλης Ζαχάρωφ, ο μυστηριώδης άνθρωπος της Ευρώπης». H ταινία εστιάζει στο εμπόριο όπλων στην αρχή του 20ού αιώνα μέσα από την εκπληκτική ιστορία του ελληνικής καταγωγής «βασιλιά της πολεμικής βιομηχανίας» σερ Μπαζίλ Ζαχάρωφ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή