Για τις ακτές των πόλεων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αρχιτέκτων Ben van Berkel συμβάλλει ενεργά στην προώθηση παγκοσμίως ολοκληρωμένων αναπλάσεων και αυτή την περίοδο το γραφείο του έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την ανάπλαση του λιμανιού της Γένοβας ύστερα από διεθνή διαγωνισμό. O Ολλανδός Ben van Berkel, καθηγητής εννοιολογικού σχεδιασμού στην Staedelschule της Φρανκφούρτης, βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» με θέμα «Κτίζοντας την ακτή».

Ο 44χρονος Ben van Berkel, που έχει ιδρύσει το United Net Studio με την Caroline Bos, προωθώντας σημαντικά έργα σε πολλά σημεία της γης (όπως νέο μουσείο της Mercedes Benz στη Στουτγάρδη, ανάπλαση σταθμού στο Arnhem, κ. ά), προωθεί τώρα τον επανασχεδιασμό μίας προβλήτας του ιστορικού λιμένα της Γένοβας. Σκοπός είναι η δημιουργία μίας τρισδιάστατης πλωτής πλατείας στη Μεσόγειο. Το έργο αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους φοιτητές της Γένοβας και αποβλέπει στη μεταφορά της ζωής της πόλης στο θαλάσσιο μέτωπο καθώς αποτελεί κεντρικό κρίκο σε μια αλυσίδα συμβάντων που συνδέουν την πόλη με τον λιμένα. H κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2007. O Ben van Berkel έχει δώσει διαλέξεις και έχει διδάξει σε πολλές Αρχιτεκτονικές Σχολές διαφόρων Πανεπιστημίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή