Σαίξπηρ – Μάρλοου από το Εθνικό Θέατρο

Σαίξπηρ – Μάρλοου από το Εθνικό Θέατρο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο σημαντικές θεατρικές πρεμιέρες με την υπογραφή του Εθνικού Θεάτρου μάς επιφυλάσσει η νέα εβδομάδα. Στην πρώτη, το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σπουδαίο Σκοπιανό σκηνοθέτη Σλόμπονταν Ουνκόφσκι -ο οποίος πριν από δύο χρόνια ανέβασε με μεγάλη επιτυχία την «Τέταρτη Αδελφή»- και παρουσιάζει από τις 25 Νοεμβρίου τον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ, στη σκηνή Κοτοπούλη (Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210-33.05.074). O «Βασιλιάς Ληρ» επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο για τέταρτη φορά. Στην καινούργια αυτή παράσταση τον βασικό ρόλο θα ερμηνεύσει ο Δημήτρης Καταλειφός και τους υπόλοιπους οι: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαρία Ναυπλιώτου, Δανάη Σκιάδη, Θανάσης Ευθυμιάδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Αρβανίτης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Τα σκηνικά υπογράφει η Μέτα Χοσεβάρ, τα κοστούμια η Αντελίνα Ατλατζίκ και τη μουσική ο Βασίλης Δημητρίου.

Πρεμιέρα έχουμε και στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, με το έργο «Δόκτωρ Φάουστους» του αναρχικού Κρίστοφερ Μάρλοου που ανεβαίνει αύριο το βράδυ στο θέατρο Χώρα, το καινούργιο «σπίτι» της Νέας Σκηνής (Αμοργού 20). Στο έργο του ο Μάρλοου χρησιμοποιεί τον μύθο του Φάουστ. Μόνο που το κάνει με ένα περίεργο τρόπο, μπερδεμένο, δυσδιάκριτο, αινιγματικό, κρυφό και σίγουρα μαγικό. Για τούτη τη διαχρονική μαγεία, που δεν είναι παρά το ίδιο το θέατρο, μιλάει και η παράσταση την οποία σκηνοθετεί ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Νέας Σκηνής, Δημήτρης Λιγνάδης. H μετάφραση είναι της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη, τα σκηνικά-κοστούμια της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου και η μουσική του Δημοσθένη Γρίβα. Πρωταγωνιστούν οι: Δημήτρης Λιγνάδης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ομηρος Πουλάκης, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Μίνως Θεοχάρης κ. ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή