«Cow Parade» από τον Μάιο στην Αθήνα

«Cow Parade» από τον Μάιο στην Αθήνα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύχρωμες, ζωηρές και καθόλου τρελές. Δεν αποκλείεται να έχετε πέσει πάνω τους, αν βρεθήκατε σε κάποια από τις 33 πόλεις του εξωτερικού που τις φιλοξένησαν από το 1998. Οι αγελάδες της Cow Parade ετοιμάζονται να δώσουν στο αθηναϊκό καλοκαίρι μία παράδοξα βουκολική διάσταση· και πολλή χαρά σε κατοίκους και τουρίστες που δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους. Από τις πιο επιτυχημένες υπαίθριες εικαστικές εκθέσεις στον κόσμο, το Cow Parade κάνει διεθνή καριέρα τα τελευταία οκτώ χρόνια περιοδεύοντας σε μεγάλες πόλεις του κόσμου. Βασισμένο σε ιδέα του Ελβετού καλλιτέχνη Βάλτερ Κναπ, χρησιμοποιεί τη συμπαθή φιγούρα της αγελάδας ως ιδανικό καμβά για να δημιουργήσουν πάνω στη λευκή γλυπτική επιφάνεια καλλιτέχνες της διαφορετικής, κάθε φορά, πόλης.

Την Cow Parade φέρνουν στην Αθήνα η κοινοπραξία της Asset Ogilvy Public Relations A. E και της Goldair A.E. Θα πραγματοποιηθεί από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο σε υπαίθριους κυρίως χώρους του κέντρου της Αθήνας, αλλά και σε εσωτερικά αναγνωρίσιμων κοινόχρηστων χώρων όπως το μετρό και το αεροδρόμιο. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του οποίου ανέλαβε το κόστος ενοικίασης χώρου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπου Ελληνες καλλιτέχνες πρόκειται να μεταμορφώσουν τα κατασκευασμένα από φάιμπεργκλας γλυπτά των αγελάδων. H διαδικασία δήλωσης συμμετοχής μέσω Ιντερνετ (www. cowparade. gr) βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι ανοιχτή σε όλους. Οι καλλιτέχνες «κατεβάζουν» τα δείγματα από την ηλεκτρονική διεύθυνση και ακολουθούν τις οδηγίες. Ολα τα σχέδια – μακέτες συγκεντρώνονται σ’ ένα portfolio από το περιεχόμενο του οποίου οι υποψήφιοι χορηγοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποια πρόταση που στη συνέχεια ο καλλιτέχνης ο οποίος την υπέβαλε θα αναλάβει να υλοποιήσει.

Φιλανθρωπικός χαρακτήρας

Στη συνέχεια τα γλυπτά θα διασκορπιστούν σε περισσότερο ή λιγότερο αναγνωρίσιμα σημεία της πόλης, είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες. Υπάρχει πρόνοια ακόμα και για τις περιπτώσεις βανδαλισμού: τα γλυπτά αποσύρονται για τις πρώτες βοήθειες και επανατοποθετούνται. O βασικός στόχος της Cow Parde είναι φιλανθρωπικός: μετά το τέλος της έκθεσης 40 έως 60 γλυπτά θα δημοπρατηθούν και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς της ένωσης σωματείων «Μαζί για το Παιδί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή