«Gumbo Jumbο» στην Πάτρα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To ξεχωριστό στο είδος του βρετανικό συγκρότημα Gogmagos θα κλείσει σήμερα και αύριο στις 9.00 το βράδυ στο ανακαινισμένο πρώην Πτωχοκομείο τις «Ημέρες έναρξης» της Πάτρας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του «2006» κ. Αλέξη Αλάτση, πρόκειται για μια ομάδα φρέσκια, με έντονο το κωμικό στοιχείο στα σκετς της. Η παράσταση έχει τον τίτλο «Gumbo Jumbο», καθώς η Lucy Baily, σκηνοθέτιδα της όπερας και του θεάτρου, δανείστηκε τον τίτλο από ένα σύνθετο έδεσμα της Νέας Ορλεάνης. Ετσι λέγεται μια σούπα που περιλαμβάνει το φαγητό που περίσσεψε από την περασμένη ημέρα.

Στην Πάτρα θα παρουσιάσει την τελευταία παραγωγή του με φόντο το απόλυτο σκοτάδι. Επτά έγχορδα (ένα μπάσο, δύο τσέλα, τρία βιολιά και μία βιόλα) χρησιμοποιώντας τη μουσική δέκα διαφορετικών συνθετών παίζουν από αραβικά μοτίβα μέχρι φολκ, μπλουζ, τζαζ, ροκ και ποπ. Τα μέλη του γκρουπ δεν συμπεριφέρονται απλώς σαν μουσικοί. Αυτοσχεδιάζουν στον χορό και στην υποκριτική, τσακώνονται, αγκαλιάζονται, τρέχουν και βάζουν αξεσουάρ πλαισιωμένοι από μαγευτικές και αεικίνητες φωτεινές εικόνες. Η έλευση του συγκροτήματος κόστισε 53.000 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν 20 και δέκα ευρώ. Στο μεταξύ, άρχισε να στήνεται στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου η έκθεση των 56 Ελλήνων και ξένων γελοιογράφων «Μάσκα και πολιτική: Οι γελοιογράφοι του κόσμου για την Πάτρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή