Ο Ζ. Λ. Τρεντινιάν με μονόλογο στην Πάτρα

Ο Ζ. Λ. Τρεντινιάν με μονόλογο στην Πάτρα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μόνον ότι ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν γνωρίζει όσο λίγοι τι σημαίνει θεατρικός μονόλογος. Είναι που θα μπορούμε να τον δούμε από κοντά στις 15 του μηνός στην Πάτρα 2006 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (στην ενότητα Ποίηση/Μουσική) να απαγγέλλει τον… «ανεκπλήρωτο έρωτα», στην παρθενική του εμφάνιση στη χώρα μας.

Ο διάσημος ηθοποιός θα φέρει στις αποσκευές του τα «Ποιήματα στη Λου», έργο του Γάλλου ποιητή Γκιγιόμ Απολινέρ, σε μια παράσταση που φιλοξενήθηκε στην έναρξη του Φεστιβάλ της Αβινιόν το περασμένο καλοκαίρι. Ομως ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν δεν θα είναι μόνος του στη σκηνή, αφού θα τον συνοδεύουν δύο σολίστες της κλασικής και τζαζ μουσικής, ο Ντανιέλ Μιλ στο ακορντεόν και ο Γκρεγκουάρ Κορνουλίκ στο βιολοντσέλο, ερμηνεύοντας τη μουσική της παράστασης, πάνω σε έργα Ερίκ Σατί και Ντανιέλ Μιλ. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι τα «Ποιήματα στη Λου» είχαν σταθεί η αφορμή να συνεργαστούν για πρώτη φορά επί σκηνής, πατέρας και κόρη, ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν και η κόρη του Μαρί (που χάθηκε πριν από τρία χρόνια με τραγικό τρόπο) κάθε βράδυ στο Theatre de l’ Atelier στο Παρίσι.

Τα «Ποιήματα στη Λου» γράφτηκαν στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου σαν μια σειρά ερωτικών επιστολών στη Λουίζ ντε Κολινί-Σατιγιόν, όπως είναι το πραγματικό όνομα της ηρωίδας που έζησε έναν παράφορο έρωτα, από το 1914 που τη γνώρισε ο Απολινέρ και υπήρξε μία από τις πολλές ερωμένες του. Μπορεί το ειδύλλιο με τη Λου να μην κράτησε πάνω από εξάμηνο, πάντως φαίνεται ότι αποτέλεσε πλούσια πηγή έμπνευσης για τον ποιητή.

Ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν θα αποδώσει τα «Ποιήματα στη Λου» το Σάββατο 15 Απριλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Εργοστάσιο Τέχνης (εγκαταστάσεις Λαδόπουλου) στην Πάτρα. O δημοφιλής Γάλλος ηθοποιός, όταν δεν εργάζεται, απομονώνεται στους αμπελώνες του στη Νότια Γαλλία. «Ευτυχώς που μου αρέσει τόσο πολύ το θέατρο. Διαφορετικά θα αισθανόμουν βλάκας να δουλεύω τόσο πολύ», λέει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή