ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Τρίτες για δύο» στο Τριανόν

H δέκατη εκδήλωση του Κύκλου Μουσικής και Κινηματογράφου «Τρίτες για δύο», που εστιάζεται στον έρωτα ως πηγή έμπνευσης, σήμερα το βράδυ έχει τίτλο «Την ώρα που περνούσε τ’ οργανάκι». Ενα αφιέρωμα στον Κώστα Γιαννίδη (1903-1984) και τον Αττίκ (1882,85-1944) που παρουσιάζει η Ορχήστρα των Χρωμάτων σε συνεργασία με το «Τριανόν», στο κτίριο της οδού Κορδιγκτώνος 21. Θα ακουστούν τραγούδια όπως «Σαν κι απόψε», «Θα ξανάρθεις», «Είδα μάτια», «Ζητάτε να σας πω», «Πόσο λυπάμαι», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Μαραμένα τα γιούλια» κ.ά.

Αγαπημένο υλικό για τους παλιότερους, άγνωστο στους νεότερους, δυστυχώς δεν διασώζεται όπως θα του έπρεπε, σε κάποια ίσως εκδοτικά αφιερώματα για τους σημαντικούς εκπροσώπους του ελαφρού τραγουδιού του μεσοπολέμου. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν 14 τραγούδια από τον Κώστα Θωμαΐδη (από τις πιο ευέλικτες φωνές του ελληνικού τραγουδιού) και τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, όπως και η σύντομη εισήγηση για τα έργα που θα ακουστεί είναι του Γιώργου B. Μονεμβασίτη. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Χαμένοι στη μετάφραση» σε σκηνοθεσία Σοφίας Κόπολα, με τους Μπιλ Μάρεϊ και Σκάρλετ Γιόχανσον. H εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 μ.μ., ενώ τα αφιερώματα του «Τριανόν» θα συνεχιστούν μέχρι τις 18 του μηνός.