«Εμιγκρέδες» της Ουψάλας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Ουψάλα της Σουηδίας έρχεται η φωτογραφική έκθεση «Εμιγκρέδες» με θέμα τους απόδημους, η οποία εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων («Πουλόπουλου», Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο). Η έκθεση είναι μία ιδέα των φωτογράφων Βασίλη Θεοδώρου και Χρυσόστομου Κοτσίνα και παραγωγή του Μουσείου Τέχνης της πόλης της Ουψάλας. Οι φωτογραφίες καταγράφουν τη ζωή των Ελλήνων μεταναστών στη Σουηδία από τη δεκαετία του ’60 και μετά. Η έκθεση «Εμιγκρέδες» αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορά τις «Ρίζες», τον εσωτερικό χώρο με ελληνικά χαρακτηριστικά που δημιούργησαν οι μετανάστες για να «μεταφέρουν» την Ελλάδα στην κοινωνία της Σουηδίας. Η δεύτερη ενότητα, «Αγώνας» εστιάζει στο δημόσιο χώρο και τις διαδηλώσεις για την ειρήνη και την αλληλεγγύη στις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Η τρίτη ενότητα «Οργανωτική ζωή» έχει ως θέμα τις ενώσεις και τους συλλόγους των Ελλήνων. Τέλος, η τέταρτη ενότητα με θέμα «Ανθρωπος» περιλαμβάνει πορτρέτα και όψεις της καθημερινότητας.

Η έκθεση (διάρκεια έως 14/4) οργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, την Πρεσβεία της Σουηδίας και το υπουργείο Εξωτερικών. Μετά την Αθήνα, η έκθεση θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και στη Ρόδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή