«Φύλλο και φτερό» στο Θησείο

«Φύλλο και φτερό» στο Θησείο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε χρόνο τέτοιον καιρό ο χορός έχει την τιμητική του. Οι εγχώριες ομάδες χορού βρίσκουν για λίγο στέγη για να ανανεώσουν το ραντεβού τους με το αφοσιωμένο τους κοινό. Ετσι το Χοροθέατρο Νταλίκα επαναλαμβάνει την παράσταση «Φύλλο και φτερό», για δέκα παραστάσεις, από μεθαύριο Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή 16 του μηνός, στο «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες».

Πρόκειται για μια χοροθεατρική παράσταση που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο με θέμα την ανατροπή της σχέσης δύο φίλων που ενώ έχουν μεγαλώσει μαζί, επιλέγουν διαφορετικούς δρόμους. Η χορογραφία της νέας χοροθεατρικής ομάδας «Νταλίκα», που ιδρύθηκε το 2004 από τη Βάσω Γιαννακοπούλου (χορεύτρια-χορογράφο) και τον Τάσο Παλαιορούτα (φωτιστή) επικεντρώνεται σε καθημερινά βιώματα. Τη χορογραφία υπογράφει η Βάσω Γιαννακοπούλου και είναι βασισμένη σε σενάριο του Βασίλη Πανανίδη.

Συνεχίζονται όμως μέχρι τις 16 του μηνός και οι παραστάσεις από την ομάδα χορού X-art με τίτλο «Και τίτλο και ζήσανε αυτοί καλά…» που φιλοξενείται κάθε Κυριακή στο θέατρο «Ροές». Το έργο έγραψε ειδικά για την ομάδα ο Γιάννης Καλατζόπουλος, ο οποίος ερμηνεύει στην παράσταση και τον ρόλο του παλαιοβιβλιοπώλη. H χορογραφία είναι της Κατερίνας Ανδριοπούλου και την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Νίκος Παρδαλάκης, σε μια παράσταση που αφηγείται μέσα από την αφαιρετική γλώσσα της κίνησης τι απέγιναν οι ήρωες των παραμυθιών (Πινόκιο, Κοκκινοσκουφίτσα, Δον Κιχώτης, Παπουτσωμένος γάτος, Πίτερ Παν, Μάγος, Νεράιδα), μετά το «και ζήσανε αυτοί καλά…». Μέχρι τις 9 του μηνός συνεχίζεται όμως και το αφιέρωμα στην τέχνη του Μπούτο, του χορού του σκότους, στο Hoxton, στο Γκάζι. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6932845539.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή