Ξένοι συγγραφείς αναμένονται στην Ελλάδα

Ξένοι συγγραφείς αναμένονται στην Ελλάδα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφίξεις ξένων συγγραφέων στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν τον λογοτεχνικό μήνα Μάιο. Τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (25 – 28 Μαΐου) θα επισκεφθούν, όπως και πέρυσι, ξένοι συγγραφείς, προσκεκλημένοι Ελλήνων εκδοτών, ενώ οι εκδηλώσεις του Megaron Plus θα φέρουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δύο αστέρες της διεθνούς λογοτεχνίας, τον Βρετανό Τζούλιαν Μπαρνς (23 Μαΐου) και τη Χιλιανή Ιζαμπέλ Αλιέντε (29 Μαΐου). Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται μεταξύ άλλων ο Ιταλός Κλάουντιο Μάγκρις και ο Τούρκος Μεχμέτ Τζοράλ, το νέο βιβλίο του οποίου θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Κέδρος».

Από Σουηδία και Γαλλία

Εν αναμονή των εκδηλώσεων αυτών, ο ελληνικής καταγωγής Σουηδός συγγραφέας Αρης Φιορέτος περιμένει απόψε (8 μ.μ.) το κοινό στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104 (Θεμιστοκλέους 104) των εκδόσεων «Καστανιώτη». Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου στα ελληνικά βιβλίου του Αρη Φιορέτου με τίτλο «Η αλήθεια για τον Σάσα Κνις» (μετ. Αννα Παπακωνσταντίνου), ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό βιβλίο γεμάτο εκκεντρικές παραδοξότητες στην Κεντρική Ευρώπη του Μεσοπολέμου. Τον Αρη Φιορέτο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Γιώργος Ζαρκαδάκης. Στα ελληνικά κυκλοφορεί ένα ακόμη βιβλίο του Φιορέτου, το «Στοκχόλμη νουάρ» (μετ. Γρηγόρης Κονδύλης, εκδ. Καστανιώτη).

Οι εκδόσεις «Εστία» έχουν προσκαλέσει τον Γάλλο συγγραφέα Μπενουά Ντιτέρτρ (που ανήκει στην ίδια γενιά με τον Αρη Φιορέτο) με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά του τελευταίου του μυθιστορήματος με τίτλο «Η ανυπότακτη». Η παρουσίαση του συγγραφέα θα γίνει στις 18 Μαΐου στο Γαλλικό Ινστιτούτο με ομιλητές τους Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλου, Νίκο Μπακουνάκη, Νίκο Ξυδάκη και Θωμά Σκάσση (ο τελευταίος είναι και ο μεταφραστής του βιβλίου). Στα ελληνικά έχουν επίσης κυκλοφορήσει δύο ακόμη βιβλία του Ντιτέρτρ από την «Εστία», το «Ταξίδι στη Γαλλία» (μετ. Μαρίνα Μέντζου) και το «Υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών» (μετ. Θωμάς Σκάσσης).

Κλάουντιο Μάγκρις

Ο Ιταλός συγγραφέας Κλάουντιο Μάγκρις θα είναι προσκεκλημένος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Μάγκρις, γνωστός για τα υψηλής αισθητικής και βάθους βιβλία του πολιτισμικής γεωγραφίας και κουλτούρας, μεταφράστηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Πόλις». Η μετάφραση του έργου του «Μικρόκοσμοι» από την Αθανασία Δρακοπούλου (εκδ. «Πόλις») βραβεύτηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή