Πολύχρωμες αγελάδες θα κυριεύσουν την Αθήνα

Πολύχρωμες αγελάδες θα κυριεύσουν την Αθήνα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές Μαΐου, μια αγέλη από 87 αγελάδες θα κάνει την εμφάνισή της σε πολλά κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας. Παρδαλές, μαυρόασπρες, ντυμένες καραγκούνες ή τσολιάδες, μεταμορφωμένες σε ψάρια ή βατράχους, ετοιμάζονται να ξετρελάνουν τους Αθηναίους και τους τουρίστες που θα βρεθούν στη χώρα μας.

Τα βοοειδή από φάιμπεργκλας, που θα δώσουν πνοή σε δρόμους και πλατείες, είναι φιλοτεχνημένα από Ελληνες επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στο Cow Parade. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εκθέσεις υπαίθριας γλυπτικής στον κόσμο, η οποία έχει φιλοξενηθεί μέχρι στιγμής σε δεκάδες πόλεις σε όλον τον πλανήτη με μεγάλη επιτυχία.

Η ιδέα

Η ιδέα του Cow Parade ανήκει στον Ελβετό καλλιτέχνη Βάλτερ Κναπ, που σκέφτηκε ότι τα ομοιώματα των αγελάδων είναι ο ιδανικός καμβάς για όσους θα ήθελαν να κάνουν πρωτότυπες εικαστικές επεμβάσεις. Σε κάθε χώρα, οι αγελάδες «υιοθετούνται» από χορηγούς, παραδίδονται στους καλλιτέχνες που θα τις ζωγραφίσουν, εκτίθενται για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε δημόσιους χώρους και εν τέλει δημοπρατούνται. Τα έσοδα κατατίθενται υπέρ φιλανθρωπικών σκοπών.

Στην Αθήνα θα «κυκλοφορούν» ανάμεσά μας μέχρι και τα τέλη Αυγούστου. Από τις πλατείες Συντάγματος, Κοτζιά, Ομονοίας, Κολωνακίου, Μητροπόλεως, Κλαυθμώνος, Κουμουνδούρου και Καραϊσκάκη μέχρι τους σημαντικούς πεζόδρομους και τις λεωφόρους, οι αγελάδες θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Καποιες εξ αυτών θα είναι και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και σε πολλά νοσοκομεία. Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα βγουν στο σφυρί και τα χρήματα θα διατεθούν για τους σκοπούς της ένωσης σωματείων «Μαζί για το Παιδί»

Στην Ελλάδα κατατέθηκαν 757 προτάσεις για τη φιλοτέχνησή τους, εκ των οποίων προκρίθηκαν οι 87. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι: Γιάννης Αδαμάκης, Διαμαντής Αϊδίνης, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Τάσος Παυλόπουλος, Εδουάρδος Σακαγιάν, Μαρία Φιλοπούλου, Εριέττα Βορδώνη κ.ά.

Cow Studio

Οσοι επιθυμούν να δουν από κοντά την προετοιμασία των αγελάδων δεν έχουν παρά να επισκεφθούν -μόνοι ή και με τα παιδιά τους- το Cow Studio (Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί), που είναι ανοικτό για το κοινό από τις 09.00 μέχρι και τις 20.00 καθημερινά και από τις 12.00 ώς τις 20.00 το Σαββατοκύριακο. Εκεί, κάποιοι από τους καλλιτέχνες βάφουν πυρετωδώς τις αγελάδες για να είναι έτοιμες για τις δημόσιες εμφανίσεις τους στις αρχές Μαΐου.

Οσοι ενδιαφέρονται να γίνουν χορηγοί και να υιοθετήσουν κάποιες αγελάδες, αναλαμβάνοντας ένα τμήμα των εξόδων, πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Νίκο Κακολύρη της «Cow Parade Athens ’06» στο τηλέφωνο 210-61.99.482.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή