ATZENTA

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Ρoison Tree». Παράσταση μουσικού θεάτρου βασισμένη στην ποιητική συλλογή του Γουίλιαμ Μπλέικ «Τα τραγούδια της αθωότητας και της πείρας» σήμερα και αύριο στις «Ροές» (Ιάκχου 16, πίσω από το Γκάζι, 9.30 μ.μ.). H μουσική είναι του Μάριου Κωστάκη, η εικαστική επιμέλεια των Βασιλικής Αναστασίου, Κατερίνας Γεωργοπούλου, Ειρήνης Γεωργοπούλου και Ελίνας Θεοδωροπούλου. Παίζουν οι μουσικοί Μάριος Κωστάκης (πιάνο), Σταύρος Παργινός (τσέλο), Χρήστος Κουτσογιάννης (κρουστά). Τραγουδάει η Νατάσα Μαράντου. H διδασκαλία κίνησης είναι της Κέλλης Ζαμπέλα.

2 «Εμείς θα κάνουμε τον γύρο του κόσμου». Ενα παραμύθι με κούκλες παρουσιάζει η ομάδα «Angelus Novus» στον «Φούρνο» (κάθε μέρα ώς τις 30 του μήνα, 6 μ.μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Raining Pleasure» για μια τελευταία βραδιά απόψε στη μουσική σκηνή «Χ-Εδρα» στη Νέα Σμύρνη.

– «Προσανατολισμοί». Ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Ηλία Ανδριόπουλου απόψε στο «Αλεκτον» (10 μ.μ.).

– Ενα πρόγραμμα με λαϊκούς θρήνους και μοιρολόγια απ’ όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν ο Χρήστος Τζιτζιμίκας και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος απόψε στο «Caf Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ.: 210-7560102).

– Στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης, 9.30 μ.μ.) οι «Active Member» και η Sadahzinia σε μια Low Bap Συνάντηση.

ΕΚΘΕΣΗ

Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ο Βορειοηπειρώτικος ελληνισμός μέσα από τη φωτογραφία. Προσωπικό αρχείο Θεόδωρου Βεζιάνη και Αναστασίου Μάρκου» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, 7 μ.μ.).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας οργανώνει στην αίθουσα εκδηλώσεών της (Κασσάνδρου 6, 8 μ.μ.) διάλεξη με θέμα «K. Π. Καβάφης. Μυστική ζωή-φανερή ποίηση». Θα μιλήσουν οι φιλόλογοι και επιμελητές της πρώτης σχολιασμένης έκδοσης των «Απάντων» του Αλεξανδρινού: Ηρκος και Στάντης P. Αποστολίδης.

– «Αυτοπεποίθηση» είναι το θέμα της αποψινής ομιλίας που οργανώνουν οι εκδόσεις «Καστανιώτη» και η δρ Λίζα Βαρβόγλη στο βιβλιοπωλείο της «Fnac» (A. Παπανδρέου 35, Θέση Ψαλίδι Μαρούσι, 7 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή