Εικαστικη ατζεντα

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τattoο, my art. Πώς θα ήταν αν μπορούσαμε να έχουμε το έργο τέχνης που αγαπήσαμε πιο πολύ για πάντα επάνω μας; Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που εγκαινιάζεται την Δευτέρα 8 Μαΐου, στην γκαλερί a. antonopoulou. art (Αριστοφάνους 20), με τίτλο tattoo my art δίνει μια διαφορετική διάσταση στην τέχνη. Γνωστοί Ελληνες εικαστικοί δημιούργησαν ένα έργο για να γίνει αποκλειστικά και μόνο tattoo. O αγοραστής του έχει το δικαίωμα να το «χτυπήσει» στο σώμα του. Μην ανησυχείτε όμως, οι δημιουργίες των εικαστικών είναι μικρού μεγέθους. Συμμετέχουν οι: Χρ. Αθανασιάδης, Γ. Γυπαράκης, Μ. Ηλιού, Ελ. Καμμά, Νίκ. Καναρέλης, Βασ. Καρούκ, Αν. Κασάπης, Κων. Λαδιανός, Κατ. Μανωλέσου, Ροσ. Μπαλτατζή, Χάρης Πάλλας, Κων. Ρήγος (video performance), Γ. Σαγρή, Δ. Σωτηρόπουλος, Π. Φαμέλης, Δημ. Φουτρής, Μαρκ Χατζηπατέρας, Αλ. Ψυχούλης. Στην έκθεση θα παρουσιάσουν επίσης νέα έργα τους τρεις από τους πλέον γνωστούς καλλιτέχνες του τατουάζ. Yorgos Pawell, Klodian Luca, Θωμάς Γραμματίκης. Μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Ηρθαν!!! To Cow Parade εγκαινιάζεται επιτέλους τη Δευτέρα στους δρόμους της Αθήνας. Περίπου 80 ομοιώματα αγελάδων από πλεξιγκλάς, τα οποία έχουν φιλοτεχνήσει γνωστοί Ελληνες καλλιτέχνες, θα κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη. Τα βοοειδή είναι σε φυσικό περίπου μέγεθος, αδιάβροχα και ζυγίζουν περίπου 60 κιλά. Θα τοποθετηθούν σε κεντρικότατα σημεία της πρωτεύουσας δίνοντας πνοή στην καθημερινότητα: πλατείες, λεωφόρους, νοσοκομεία ακόμα και στο αεροδρόμιο. Θα μείνουν μαζί μας μέχρι και τον Σεπτέμβριο όπου θα βγουν σε δημοπρασία και τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της Ενωσης Σωματείων «Μαζί για το Παιδί». Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Ιριδα Κρητικού.

Ιnner go – go. O χώρος τέχνης vamiali’s (Σάμου 1, Πλατεία Καραϊσκάκη) παρουσιάζει από σήμερα την ομαδική έκθεση Inner go go. Εκτίθενται έργα καλλιτεχνών που πραγματεύονται έννοιες όπως η αντίληψη, η εσωτερικότητα, η παρατήρηση, η οικειότητα, η διάρκεια και ο χρόνος. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Uta Barth (Γερμανία), Peter Callesen (Δανία), Marcel van Eeden (Ολλανδία), Euan Macdonald (Σκωτία), Jonathan Monk (M. Βρετανία), David Musgrave (M. Βρετανία), Ugo Rondinone (Ελβετία).

«Φύσεως Πείρατα». Ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης παρουσιάζει από αύριο τη νέα του δουλειά με αυτόν τον τίτλο στον Εικαστικό Κύκλο, (Χαριλάου Τρικούπη 121, Αθήνα). Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εικαστική πρόταση – μελέτη πάνω στο ελληνικό τοπίο που περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής με πίνακες, σχέδια, προσχέδια, φωτογραφίες, εικαστική εγκατάσταση και ηχητική επένδυση με μια σύνθεση από φυσικούς ήχους καθώς και ένα video σχετικό με την αναζήτησή του αυτή αλλά και γύρω από τη δραστηριότητά του ως εικαστικού.

Greek Sale. Αν θέλετε να δείτε από κοντά τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών που θα δημοπρατηθούν στο Greek Sale του Οίκου Bonhams δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την γκαλερί «Επιστροφή» (Τάκη 6, Ψυρρή) από τις 9 μέχρι και τις 11 Μαΐου. O πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 23 Μαΐου. Σημαντικές δημιουργίες του 19ου, του 20ού αιώνα, καθώς και έργα σύγχρονης τέχνης: από Γύζη, Γαλάνη και Βολανάκη μέχρι Κεσσανλή και Γαΐτη.

Ηρωες παραμυθιών, κόμικς, ιστορικά και θρησκευτικά πρόσωπα πρωταγωνιστούν στα έργα του ζωγράφου Μπενουά Παρέ που παρουσιάζει από αύριο τη νέα του δουλειά στην γκαλερί Αδάμ (N. Βάμβα 5, Πλατεία Κολωνακίου)

Αναφορά στον Ντα Βίντσι

Με αφορμή την προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας «Κώδικας ντα Βίντσι», που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 18 Μαΐου, η Προοπτική A.E. διοργανώνει από την Τρίτη στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Κώδικας ντα Βίντσι. Ενας εικαστικός αναγραμματισμός». Μια ομάδα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών δημιουργεί έργα με αναφορές στον καλλιτέχνη και εφευρέτη. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Χρήστος Αθανασιάδης, Γεωργία Δαμοπούλου, Μάριος Ελευθεριάδης, Νίκη Καναγκίνη, Απόστολος Καρακατσάνης, Αντζι Καρατζά, Χάρης Κοντοσφύρης, Μανώλης Μπαμπούσης, Σταύρος Μπονάτσος, Ράνια Ράγκου, Ανδρέας Σιτορέγκο, Σωκράτης Σωκράτους, Μάκης Φάρος. Παράλληλα, ο σχεδιαστής κοσμημάτων Δημήτρης Ντάσιος σε συνεργασία με τον make up artist Αχιλλέα Χαρίτο θα παρουσιάσουν ένα Fashion Statement, εμπνευσμένο από την Τζοκόντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή