ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμικά χαρντ ροκ συγκροτήματα τον Ιούλιο στο Φεστιβάλ Rockwave

H αναμονή των «σκληροπυρηνικών» του Rockwave έφτασε στο τέλος της αφού χθες, ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια εταιρεία, Didi Music Big Star Promotion, η σύνθεση της δεύτερης ημέρας του γνωστού φεστιβάλ.

Στις 12 Ιουλίου, την κεντρική σκηνή του Terra Vibe θα μοιραστούν οι The Cult του Ιαν Αστμπουρι, οι Crimson Glory, οι Celtic Frost και οι Μoonspell.

Ενα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα του χαρντ ροκ στην παγκόσμια μουσική σκηνή, οι The Cult, επιστρέφουν στην ενεργό δράση. Γνώρισαν ένδοξες ημέρες ως εκφραστές ενός δυναμικού ροκ και επηρέασαν αρκετά το μουσικό κίνημα που έγινε γνωστό με την ονομασία dark wave. Σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει στο γκρουπ, ο Ιαν Αστμπουρι, ένας «σκοτεινός» τύπος με ιδιαίτερη φωνή που συχνά πολλοί παρομοιάζουν με τον Τζιμ Μόρισον των Doors, το κενό του οποίου μάλιστα, ανέλαβε να καλύψει στην πρόσφατη επανεμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος. Οι Crimson Glory είναι κι αυτοί ένα γκρουπ που επανενώθηκε πρόσφατα. Το κλασικό progressive ύφος τους, τα εκπληκτικά φωνητικά του Midnight και οι χαρακτηριστικές κιθαριστικές διπλές αρμονίες τους έχουν αφήσει εποχή.

Πριν από αυτούς το κοινό θα ακούσει τους Celtic Frost που επηρέασαν μπάντες όπως οι Sepultura, Pantera, Therion, και τους Moonspell ένα γκρουπ γνώριμο κι αγαπημένο στο ελληνικό κοινό..

Να θυμίσουμε το πρόγραμμα της προηγούμενης ημέρας, της 11ης Ιουλίου, με τους διάσημους Σκωτσέζους, Franz Ferdinand, τους The Dandy Warhols, τους Editors και τους The Sunday Drivers.

Η προπώληση για το Rockwave 2006 ξεκινάει την Πέμπτη 4 Μαΐου και οι τιμές είναι: 39 ευρώ για την κάθε μέρα και 70 ευρώ για το διήμερο, στην προπώληση.