Δισκογραφικό ντεμπούτο των «Magenta»

Δισκογραφικό ντεμπούτο των «Magenta»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια εποχή που ευνοεί την ατομικότητα, ίσως και την επιβάλλει -ειδικά στην περίπτωση της μουσικής βιομηχανίας- για οικονομικούς λόγους, έρχονται τρεις καλλιτέχνες να προτείνουν κάτι διαφορετικό. Και μάλιστα όχι νέοι, αλλά γνωστοί και καταξιωμένοι χρόνια τώρα.

Η τραγουδίστρια Αναστασία Μουτσάτσου και οι μουσικοί Μιχάλης Νικολούδης και Βασίλης Ρακόπουλος έγιναν… γκρουπ, βαφτίστηκαν «Magenta» και κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, την οποία και παρουσιάζουν απόψε στο Κέντρο Τεχνών στο ACS, στο Χαλάνδρι, στις 9 μ.μ.

Για τους ίδιους οι συστάσεις μάλλον περιττές είναι αφού όλοι γνωρίζουν τη συνέπεια και την ποιότητα της πορείας τους ώς σήμερα. Για τον δίσκο, από την άλλη πλευρά, λίγα λόγια είναι απαραίτητα. Η λιτότητα ήταν το ζητούμενό τους, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι συντελεστές. Δεν ήθελαν ενορχηστρωτικές φλυαρίες αλλά τραγούδια αφτιασίδωτα, «σεμνά και ταπεινά», μαζί ιδιόμορφα και οικεία. Λίγα όργανα με ποικιλία ρυθμών όμως, από διαφορετικά γεωγραφικά σημεία. Ρεμπέτικα, φάντος, φλαμένκο, τάνγκο, «Μπλουζ του κόσμου» όπως είναι και ο τίτλος ενός εκ των κομματιών που μοιράζονται η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, σε στίχους του Μιχάλη Κουμπιού όπως και στα υπόλοιπα τραγούδια.

Πρόκειται για μια δουλειά όπου τον πρώτο ρόλο έχουν οι ερμηνείες και όχι ο εντυπωσιασμός.

Κέντρο Τεχνών στο ACS, Γαρυττού 53, Χαλάνδρι, έναρξη στις 9 μ.μ. Πληροφορίες – εισιτήρια στο 210-72.34.567.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή