Πάτρα, με 4ήμερο ποίησης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη διοργάνωση ετοίμασε γι’ αυτό το τετραήμερο το βιβλιοπωλείο «Πολύεδρο» στην Πάτρα. «Η ποίηση της Ευρώπης» είναι ο τίτλος του και περιλαμβάνει τέσσερις συνεδρίες – συναντήσεις, αφιερωμένες στην απήχηση της νεοελληνικής ποίησης στα ευρωπαϊκά γράμματα. Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν: στις 5 και 6 Μαΐου συζήτηση για την υποδοχή της ελληνικής ποίησης στις χώρες της Ευρώπης· στις 7 Μαΐου, ποιητές της Πάτρας στις γλώσσες της Ευρώπης· τη Δευτέρα, 8 Μαΐου, θα τιμηθεί ο «Πατρινός» πρεσβευτής της ελληνικής λογοτεχνίας στην Ευρώπη, Νικόλα Κροτσέτι, σε μια εκδήλωση με ομιλητές τους Τίτο Πατρίκιο, Νάσο Βαγενά και τους συγγραφείς Παύλο Μάτεσι και Αλκη Ζέη. Τις λογοτεχνικές συναντήσεις θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα «Φωνές» και οι ηθοποιοί Οδέττη Ιωάννου, Αντρέας Μαυραγάνης, Μάνια Παπαδημητρίου, Στέλιος Σοφός, Θέμις Μπαζάκα, Κοσμάς Φοντούκης.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 13 Μαΐου με ομιλητές την αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Χριστίνα Ντουνιά και τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη, οι οποίοι θα μιλήσουν για την Ελλάδα και την ελληνικότητα στην παλαιότερη και τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ποίηση. Ηθοποιοί θα διαβάσουν ποιήματα Ευρωπαίων ποιητών για την Ελλάδα και η Αλίκη Καγιαλόγλου θα τραγουδήσει μελοποιημένη ποίηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή