Οι πρεμιέρες της άνοιξης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες ανεβαίνουν στη σκηνή αυτές τις μέρες για να μας παρουσιάσουν τις τελευταίες θεατρικές πρεμιέρες της άνοιξης. Οι ιστορίες τους πειραματίζονται με κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς, μιλούν για έρωτες και αποδράσεις…

Θέατρο Τέχνης

Συγκεκριμένα το Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου ολοκληρώνει το φετινό χειμερινό του πρόγραμμα με δύο μονόπρακτα του Ακη Δήμου: «H Σαμάνθα και ο Μαξ στον βυθό της ασφάλτου» και «Απόψε η μουσική». Και τα δύο παρουσιάζονται (από χθες) σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράμψα. Παίζουν οι Θοδωρής Αντωνιάδης, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Νίκος Νίκας και Παναγιώτα Βλαντή.

Πρεμιέρα χθες βράδυ και στο θέατρο «Τόπος Αλλού» στην αίθουσα «Στάθης Σύρος» όπου ανέβηκε το έργο «Με αφορμή…» εμπνευσμένο από τους «Βρυκόλακες» του Ιψεν. H σκηνοθεσία είναι της Μαίης Σεβαστοπούλου.

Στο «Αλεκτον» δεκαέξι νέοι ηθοποιοί έλαβαν την πρωτοβουλία της σκηνικής παρουσίασης των «Βακχών» του Ευριπίδη με αρωγό την ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Στη διαδρομή αυτή, την ευθύνη της σκηνοθεσίας έχει αναλάβει ο Μάνος Βακούσης, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Πλάτωνας Ανδριτσάκης και τη χορογραφία ο Χάρης Φλέουρας. Πρεμιέρες επίσης είχε χθες το θέατρο «Επί Κολωνώ» με την παράσταση «Προάστια» της ομάδας «Adult Theatre» (Αλεξάνδρα και Χριστίνα Παπαγεωργίου) και το «Studio Πρώτες Υλες» («Αντιθέατρο») με το έργο «Αθωότητα» της Ντέα Λόχερ σε σκηνοθεσία του Χρίστου Λύγκα.

Με Ρακίνα

Από χθες μέχρι και τις 4 Ιουνίου στον πολυχώρο «Altera Pars» παρουσιάζεται ο «Βρεταννικός» του Ρακίνα. H σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Νάκου σε συνεργασία με την Μίνα Χειμώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή