Αγελάδες στην Αθήνα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου ογδόντα ομοιώματα αγελάδων από φάιμπεργκλας, τα οποία έχουν φιλοτεχνήσει επώνυμοι και μη, Ελληνες καλλιτέχνες θα περιμένουν από αύριο Δευτέρα το κοινό σε πλατείες, πεζόδρομους, λεωφόρους και πολλά άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας, γεμίζοντας την πόλη με χρώμα. Αγελάδες – καραγκούνες, αγελάδες που φορούν σέξι ρούχα, αγελάδες πολύχρωμες, ετοιμάστηκαν για ένα εντυπωσιακό Cow Parade. Το Cow Parade είναι η μεγαλύτερη δημόσια έκθεση τέχνης στον κόσμο. Από το 1998 μέχρι σήμερα έχει οργανωθεί σε τριάντα πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Μόσχα και το Τόκιο. Η ιδέα ανήκει στον Ελβετό καλλιτέχνη – διακοσμητή Βάλτερ Ναπ, ο οποίος συνέλαβε αυτό τον τρόπο για να τονώσει την πεσμένη εμπορική κίνηση στο κέντρο της Ζυρίχης.

Η φιλοτέχνηση των γλυπτών της Cow Parade έγινε στα προσωπικά εργαστήρια των καλλιτεχνών και στο Cow Studio στο Κέντρο Ιππασίας στο Γουδί. Τα γλυπτά θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Αμέσως μετά θα βγουν σε δημοπρασία και τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της Ενωσης Σωματείων «Μαζί για το Παιδί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή