Ο ελληνικός Τύπος, 1784 έως σήμερα

Ο ελληνικός Τύπος, 1784 έως σήμερα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από τέσσερα χρόνια πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο για τον ελληνικό Τύπο, με διοργανωτή το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών. Χθες το μεσημέρι, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, παρουσιάστηκε η έκδοση των πρακτικών του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Ο ελληνικός Τύπος, 1784 έως σήμερα. Ιστορικές και θεωρητικές προσεγγίσεις».

Την έκδοση του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών που επιμελήθηκε η ιστορικός Λουκία Δρούλια παρουσίασαν ο διευθυντής του ΕΙΕ Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ο δημοσιογράφος Παντελής Μπουκάλας, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Νικολακόπουλος και ο ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος.

Ο τόμος περιέχει τοποθετήσεις που αφορούν το πρόγραμμα «Εγκυκλοπαίδεια ελληνικού Τύπου 1784-1974», τις εμπειρίες του αντίστοιχου γαλλικού προγράμματος και μια συνολική ματιά του Λ. Καραπαναγιώτη για το μέλλον του έντυπου Τύπου (Ο ελληνικός Τύπος από τον 20ό στον 21ο αι.). Στη δεύτερη ενότητα καλύπτει και σχολιάζει την ιστορία του Τύπου, την πορεία της ειδησεογραφίας και το ρόλο του οικονομικού Τύπου στη νεότερη ιστορία. Η έκδοση συμπληρώνεται από τις ενότητες «Ο Τύπος, ο κόσμος και η ροή της είδησης», «Πρωτεύουσες και περιφέρειες», «Διασπορά και Ομογένεια», «Ο Τύπος ως εργαλείο έρευνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή