Στα καφέ της Ευρώπης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα καφέ είκοσι επτά ευρωπαϊκών πρωτευουσών γιορτάστηκε χθες το μεσημέρι η Ημέρα της Ευρώπης. Ηταν μια πρωτοβουλία της αυστριακής ευρωπαϊκής προεδρίας με τίτλο «Cafe d’ Europe» και σ’ αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Συγγραφέων Ji Crua κάλεσε 27 Ευρωπαίους συγγραφείς να περιγράψουν τη δική τους Ευρώπη με θέμα «Η Ευρώπη που σαγηνεύει». Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου. Στόχος της πρωτοβουλίας, η αμεσότερη επαφή του κοινού με την πολιτιστική και ιστορική διαφορετικότητα που ενώνει τις ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Στην Αθήνα την εκδήλωση φιλοξένησε το καφέ του βιβλιοπωλείου «Ιανός» (Σταδίου 24). Παρόντες, ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Herbert Kržll, ο πρέσβης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Θρ. Σταματόπουλος, ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα Ι. Παπαδόπουλος και φυσικά ο Ελληνας συγγραφέας που μετέχει σ’ αυτή τη συνάντηση, Σωτήρης Δημητρίου. Παρών και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ Χρ. Ζαχόπουλος. Το καφέ και η ανάγνωση είναι πανευρωπαϊκή παράδοση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή