Ecocinema με διεθνείς παρουσίες

Ecocinema με διεθνείς παρουσίες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται από σήμερα στην Αθήνα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ecocinema. Με σημαντικές παρουσίες από τον διεθνή χώρο και πολυβραβευμένες ταινίες σε πρώτη ελληνική προβολή, το φεστιβάλ θα λειτουργεί μέχρι τις 17 Μαΐου στον κινηματογράφο «Απόλλων» (Σταδίου 19). Το Ecocinema φιλοξενεί πρόσφατες παραγωγές (των δύο τελευταίων ετών) στο διαγωνιστικό τμήμα και αφιερώματα σε σημαντικούς σκηνοθέτες.

Το φεστιβάλ ξεκινάει με την ταινία «10 Λεπτά μεγαλύτερος», που υπογράφουν 14 διάσημοι σκηνοθέτες. Ανάμεσά τους οι: Τζ. Τζάρμους, Σπάικ Λι, Β. Βέντερς κ.ά. Θα προβληθούν ακόμα οι ταινίες: «Ο ποταμός Κονγκό» του Τ. Μισέλ, «Το πραγματικό χώμα του αγρότη Τζων» του T. Siegel, «Κοιμισμένο Παιδί» της Γ. Κασαρί, «Το πήδημα του Κατσαντώνη και ο Μπάρμπα Λάμπρος» του Γ. Κολόζη (φωτογραφία) κ.ά. Οι ταινίες που θα διαγωνιστούν θα διεκδικήσουν το βραβείο των 10.000 ευρώ. Στο ειδικό αφιέρωμα στον Ολλανδό σκηνοθέτη Joris Ivens, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τρεις από τις καλύτερες ταινίες του («Βαλπαραΐζο», «Μιστράλ», «Μια ιστορία του Ανέμου»). Το δεύτερο αφιέρωμα αφορά το έργο του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Χόρχε Μποντάζι, που θα παραστεί στο φεστιβάλ παρουσιάζοντας τις ταινίες «Iracema» και «Σχετικά με τους θλιμμένους Τροπικούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή