Βιβλίο για τα κόμικς

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπόθεση της νεότερης ιστορίας του πολιτισμού, ονομάζει ο συγγραφέας μιας μεγάλης και κοπιαστικής καταγραφής την έρευνά του. Ο Λευτέρης Ταρλαντέζος χάθηκε μέσα σε αρχεία και φυλλάδια, επικοινώνησε με δεκάδες οπαδούς της 9ης Τέχνης, των κόμικς, στο Διαδίκτυο και παρέδωσε στο κοινό μιαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκδοση 660 σελίδων με τίτλο «Ιστορία των κόμικς», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιγόκερως».

Μια έγχρωμη αλλά και ασπρόμαυρη αποτύπωση των ανησυχιών, της σάτιρας, της διαμαρτυρίας του σύγχρονου κόσμου. Στη διάρκεια της έρευνας, ο συγγραφέας άρχισε να ψάχνει την καταγωγή και την απαρχή αυτής της τέχνης. Κάπου εκεί μπλέχτηκε με την Ιστορία και τη Μυθολογία, πέρασε από τον Δίσκο της Φαιστού, χάθηκε στα σπήλαια της Αλταμίρα, και, τελικά, έχασε τα ίχνη των πρώτων σχεδιασμάτων μαζί με τα ίχνη της πρωτόγονης ανθρώπινης έκφρασης. Στα περιεχόμενα του τόμου θα συναντήσουμε τα κόμικς σ’ όλο τον κόσμο, την καταγωγή τους, τη γένεση της τέχνης, τα κινούμενα σχέδια, το χρονολόγιο της 9ης Τέχνης, την ιστορία τους και τη σχέση τους με τον κινηματογράφο. Οι εκδόσεις «Αιγόκερως», που ειδικεύονται σε βιβλία για τον κινηματογράφο, εγκαινιάζουν μ’ αυτό το βιβλίο μια σειρά μελετών για τα κόμικς, φροντίζοντας να εμπλουτίσουν την ελλιπή ελληνική βιβλιογραφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή