Το φεστιβάλ Synch επιστρέφει

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 90 μουσικοί και DJs από κάθε γωνιά του πλανήτη θα πάρουν μέρος στο 3ο φεστιβάλ Synch που για πρώτη φορά φέτος, θα φιλοξενηθεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, στο Ινστιτούτο Γκαίτε και στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, στις 6, 7 και 8 Ιουλίου. Το Synch επιστρέφει ανανεωμένο και διευρυμένο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έπειτα από τις δύο αρκετά επιτυχημένες προηγούμενες χρονιές.

Και, η τρίτη του έκδοση ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος στη μουσική με ονόματα σημαντικά, πρωτοπόρα στο είδος τους.

Αναφέρουμε ενδεικτικά τον «νονό της ραπ» Afrika Bambaataa, τον Alex Kid, από τους πρωταγωνιστές της ηλεκτρονικής σκηνής, τον Βραζιλιάνο Amon Tobin που παντρεύει περίφημα την τζαζ με την μπόσα νόβα και το χιπ χοπ, την ανατρεπτική παρέα από το Μπρούκλιν των Animal Collective οι οποίοι ανακατεύουν την ψυχεδέλεια με την ποπ, τους ανανεωτές της βρετανικής χορευτικής σκηνής Audio Βullys.

Οι Ελληνες καλλιτέχνες, φυσικά, δεν θα λείψουν από το Synch. Το «παρών» θα δώσουν ο K. Βήτα, ο Mikael Delta, ο Coti, ο Leon Segka, οι Closer κ.ά.

Αλλά και η φετινή ενότητα τεχνών και νέων μέσων του Synch παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αναμιγνύει τα εικαστικά και τα new media, τη γραφιστική και την τέχνη του ήχου, προβάλλοντας έργα διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Οσον αφορά τις προβολές του φεστιβάλ, στόχος είναι να γνωρίσει το κοινό την πρωτοποριακή κινούμενη εικόνα, κάνοντας παράλληλα μια σύντομη ανασκόπηση των σημερινών της κατευθύνσεων σε διεθνές επίπεδο.

Εισιτήρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. i-ticket. gr και στο τηλέφωνο: 801-11-60000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή