Δημητριάδης στο «Ανοιχτό»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γιατί είχαν μαζευτεί πάρα πολλά μες στις καρδιές των ανθρώπων, τόσα που οι καρδιές δεν άντεχαν να τα κρατάνε άλλο μέσα τους», γράφει μεταξύ άλλων στο αφήγημα του «Πεθαίνω σαν χώρα» ο Δημήτρης Δημητριάδης. Το έργο ανέβηκε πριν από μερικά χρόνια στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ενώ από σήμερα το βράδυ και μόνο για δέκα βραδιές ο θεατρικός οργανισμός «Στιγμή» του Γιάννη Αναστασάκη θα το ξαναζωντανέψει στη σκηνή του «Ανοιχτού Θεάτρου».

Εξι ηθοποιοί, έξι εκδοχές μιας ανθρώπινης φωνής που αφηγείται μια ιστορία του μακρινού παρελθόντος. «Επιφανειακά, πρόκειται για την περιγραφή της ζωής των κατοίκων μιας χώρας, η οποία βρίσκεται πολλά χρόνια σε εμπόλεμο κατάσταση. Στην πραγματικότητα το «Πεθαίνω σαν χώρα» μιλάει για το σήμερα. Πρόκειται για ένα πολιτικό και υπαρξιακό ντοκουμέντο για τη σημερινή μας σχέση με την Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Κέλλυς Βρεττού. Παίζουν οι Μαρία Τσιμά, Μαρία Αντουλινάκη, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιώργος Παπαστυλιανός, Νίκος Πυροκάκος και Γιάννης Αναστασάκης.

Ανοιχτό Θέατρο (Κάλβου 70, Γκύζη). Θα δοθούν δέκα συνεχόμενες παραστάσεις από σήμερα μέχρι και τις 22 του μήνα (9.30 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή