«Φρουτοπία» με πολύ beat απόψε στο Χαλάνδρι

«Φρουτοπία» με πολύ beat απόψε στο Χαλάνδρι

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενα ζωντανό κόμικ με πολύ χορό, τραγούδι και θέατρο». Ετσι περιγράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος την παράσταση της «Φρουτοπίας» του Ευγένιου Τριβιζά, έργο που σκηνοθέτησε και χορογράφησε για το Νέο Θέατρο της Θεσσαλονίκης τη χρονιά που μας πέρασε. Πολύ ανατρεπτική, πολύ ποπ, πολύ σύγχρονη. Μια «Φρουτοπία» εξωφρενική, διαφορετική, επίκαιρη. Αυτή την παράσταση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε απόψε και αύριο στην Αθήνα στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου. «Αυτό που με τράβηξε στη «Φρουτοπία» ήταν το ίδιο το θέμα: η ιδέα της ουτοπίας… O τρόπος με τον οποίο τα φρούτα παίρνουν την εξουσία και δημιουργούν μια καινούργια κοινωνία», ανέφερε σε συνέντευξή του στην «K» ο K. Ρήγος. O δημοφιλής Ελληνας χορογράφος ετοιμάζεται να κάνει την έξοδό του και να αποχαιρετήσει οριστικά το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ με την τελευταία παράσταση του: τη φιλόδοξη παραγωγή των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», που θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (18/5, σκηνικά-κοστούμια: Διονύσης Φωτόπουλος, μουσική: Δημοσθένης Γρίβας). Με μιαν «άλλη εκδοχή» του έργου, το «Σχεδίασμα B», που θα παρακολουθήσουμε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών (25, 26/6) ο Κωνσταντίνος Ρήγος επανέρχεται στην Αθήνα με την ομάδα του επί ετών, την «Οκτάνα», και θα τον έχουμε πλέον όπως λέει και ο ίδιος «μέσα στα πόδια μας». Ας επανέλθουμε όμως στη «Φρουτοπία»… «Τα «εξωφρενικά» πρόσωπα της «Φρουτοπίας» σε παρασύρουν να φτιάξεις νέες καταστάσεις και να κάνεις σχόλια», λέει ο K. Ρήγος. «Εχω φέρει το έργο στο σήμερα. Δούλεψα με τη λογική που δουλεύω πάντα: έπαιξα με τους ήρωες, την ψυχολογία, τις σχέσεις τους. H παράσταση έχει πολλά στοιχεία από τη σύγχρονη ζωή, από την τηλεόραση. Εχει πολύ beat, πολλή ενέργεια».

Η «Φρουτοπία» του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης έκανε πρεμιέρα στο Ζωγράφειο Ιδρυμα της Κωνσταντινούπολης την πρώτη Οκτωβρίου 2005, ενώ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε στις 21 του ιδίου μήνα. Ενδιαφέρον είχε η σειρά παραστάσεων που δόθηκε αργότερα στον «Μύλο», με το συγκρότημα «Ονειράμα» να παίζει ζωντανά τα τραγούδια της «Φρουτοπίας». «Οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές, οι χορευτές έπαιξαν με το κοινό, κινήθηκαν ανάμεσα στα τραπέζια και δημιούργησαν μια κατάσταση πολύ interactive, σαν ένα θέατρο μέσα σε κλαμπ», θυμίζει ο K. Ρήγος.

Για μικρούς η μεγάλους; «H «Φρουτοπία» είναι μια σειρά σύγχρονων κόμικς που μπορούν να δουν και οι δύο. Αυτό είναι και το κέρδος της παράστασης». H συνεργασία με τον Ευγένιο Τριβιζά; «Μείναμε και οι δύο πολύ ευχαριστημένοι. O Ευγένιος Τριβιζάς είναι πολύ ανοιχτός. Με άφησε ελεύθερο να εκφραστώ…».

Οι παραστάσεις της «Φρουτοπίας» στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου θα δοθούν το Σάββατο στις 7 μ.μ., την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και στις 7 μ.μ. H μουσική είναι του Γιώργου Βασικαρίδη, το βίντεο του Βασίλη Κεχαγιά, τα κοστούμια της Νατάσσας Δημητρίου, τα σκηνικά της Λίζας Ψωμιάδου. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στη «Μέριμνα», εταιρεία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή