Σήμερα το ραντεβού υπουργού με τους υπευθύνους του «Γκετί»

Σήμερα το ραντεβού υπουργού με τους υπευθύνους του «Γκετί»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Λονδίνο θα μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού για να ελέγξουν καταλόγους δημοπρασιών συγκεκριμένου οίκου. O έλεγχος για ελληνικές αρχαιότητες, έχει ένα επιπλέον λόγο αφού δυο τρία αντικείμενα που προέρχονται από τη Σχοινούσα και μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, έχουν εντοπιστεί σε σχετικούς καταλόγους.

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία του Μουσείου Γκετί θα δεχτεί σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης. H συνάντηση που γίνεται με πρωτοβουλία του αμερικανικού μουσείου σχετίζεται με το αίτημα της επιστροφής των τεσσάρων αρχαιοτήτων που είχε υποκινήσει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, αλλά και τις δηλώσεις του νυν υπουργού στον ξένο Τύπο.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι: Michael Brand, διευθυντής του Μουσείου και επικεφαλής της αποστολής, Peter Erichse, αντιπρόεδρος, νομικός σύμβουλο και γραμματέας του Κληροδοτήματος Γκετί, καθώς και ο Luis Li, νομικός, συνεργάτης του αμερικανικού δικηγορικού γραφείου Munger, Tolles & Olson.

H αμερικανική αποστολή θα συναντηθεί πρώτα με υπηρεσιακούς παράγοντες, τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων Βιβή Βασιλοπούλου, τη διευθύντρια Μουσείων Μαίρη Πάντου, τον νομικό Θεόδωρο Θεοφανόπουλο και βέβαια τον γεν. γραμματέα του ΥΠΠΟ Χρήστο Ζαχόπουλο. Στη συνέχεια θα τους δεχτεί και ο κ. Βουλγαράκης στο γραφείο του.

Το σκάνδαλο Γκετί και η δίωξη της Μάριον Τρου είναι αλήθεια ότι κινητοποίησε τους υπευθύνους του Μουσείου που καιρό πριν επισκέφθηκαν και τη γειτονική Ιταλία.

Η ελληνική πλευρά είναι αναμενόμενο ότι θα επιμείνει στον επαναπατρισμό των τεσσάρων αρχαιοτήτων που έχει στην κατοχή του το Γκετί. Οπως μάλιστα αναφέρουν οι πληροφορίες, ενδέχεται η λίστα να μεγαλώσει και να ζητηθούν περισσότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή