Τα κτίρια της νέας εποχής

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ομάδα που χτίζει τον ουρανό», η «Coop Himmelb (l) au» είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη αρχιτεκτονική ομάδα που σχεδιάζει πολυμορφικά και λειτουργικά κτίρια, συνδυάζοντας γνώσεις αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας, ντιζάιν και τέχνης. Η ψυχή της ομάδας, ο κορυφαίος Αυστριακός αρχιτέκτονας Βολφ Ντ. Πρι (Wolf D. Prix) βρίσκεται στην Αθήνα και σήμερα στις 7 μ.μ. δίνει διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Megaron Plus (Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας).

Τα κτίρια με την υπογραφή της Coop φέρνουν στον νου τα σύννεφα που αλλάζουν διαρκώς σχήμα. Αυτό άλλωστε σημαίνει το όνομά της. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1968 στη Βιέννη από τους αρχιτέκτονες Βολφ Ντ. Πρι και Χέλμουτ Σουιζίνσκι. Από το 1988, παραρτήματά της λειτουργούν στο Λος Αντζελες και στην Γκουανταλαχάρα. Στις πλέον αναγνωρισμένες δημιουργίες της συγκαταλέγονται η ανάπλαση του Θόλου του οικοδομήματος Falkestrasse στη Βιέννη (1988), το Μουσείο Pavilion στο Groningen (1994), το Κέντρο Κινηματογράφου UFA στη Δρέσδη (1998) και ο σχεδιασμός της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Μονάχου (2005). Στη φωτογραφία το Musee des Confluences στη Λυών. Η διάλεξη του Βολφ Ντ. Πρι θα γίνει στα αγγλικά (με ταυτόχρονη μετάφραση) με ελεύθερη είσοδο (θα δοθούν δελτία προτεραιότητας). Θα προλογίσει ο αρχιτέκτονας Μέμος Φιλιππίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή