Τέχνη από τη Δανία σε δύο εκθέσεις

Τέχνη από τη Δανία σε δύο εκθέσεις

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεύση από Δανία θα πάρουμε αυτήν την περίοδο με δύο εκθέσεις που μας φέρνουν πιο κοντά στη σκανδιναβική χώρα. H πρώτη εγκαινιάζεται αύριο στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα (Αρματολών & Κλεφτών 48) με τίτλο «Regarding Denmark». H επιμελήτρια Κατερίνα Γρέγου – καλλιτεχνική διευθύντρια του argos Centre for Art & Media στις Βρυξέλλες γράφει στο εισαγωγικό σημείωμα ότι πρόκειται για μια παρουσίαση έργων που έχουν γίνει είτε από καλλιτέχνες από τη Δανία, είτε από ξένους δημιουργούς που έχουν όμως σχέση με τη χώρα.

Το αφιέρωμα επικεντρώνεται σε μια ομάδα καλλιτεχνών που καταπιάνονται με κοινωνικά θέματα, όπως η πολιτική μετατόπιση της χώρας προς τη Δεξιά, η σταδιακή αποσάθρωση του κράτους πρόνοιας, η διάβρωση του δημόσιου χώρου, η σταδιακή αύξηση της ξενοφοβίας, καθώς και άλλα αντίστοιχα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Δανία, χώρα που μέχρι σήμερα αποτελούσε παράδειγμα για το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο, τον φιλελευθερισμό και την κοινωνική της ευαισθησία.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα εγκαινιαστεί και το αφιέρωμα στο δανέζικο design στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με «Use it!». Οι εμπνευστές του περιγράφουν την έκθεση σαν ένα «φωτογραφικό στιγμιότυπο» και ταυτόχρονα μία διαχρονική παρουσίαση του δανέζικου σχεδιασμού μέσα από το βλέμμα του σύγχρονου παρατηρητή. Οι νέες και πρωτότυπες δημιουργίες παρουσιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συνυπάρχουν με τα κλασικά έργα, υπογραμμίζοντας έτσι τη σπουδαιότητα της παράδοσης σαν πηγή έμπνευσης των νέων σχεδιαστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή