ATZENTA

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

29η Γιορτή Βιβλίου στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Απόψε (7.30 μ.μ.) στο Περίπτερο Εκδηλώσεων θα μιλήσουν οι Ευθύμιος Σουλογιάννης, Αλέξης Ζήρας και Σοφιανός Χρυσοστομίδης. Ακολουθεί η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Αλεξάνδρειας Ανάμνηση» του Φώτη Κωνσταντινίδη.

– Απαγγελία ποιημάτων των Γερμανών ποιητών και ποιητριών Dorothea Grunzweig, Gerhard Falkner, Barbara Kohler και Gregor Laschen στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, 8 μ.μ.).

– «Από το παλιό στο νέο: η αποτοίχιση, συντήρηση και τοποθέτηση της συλλογής γλυπτών στο Βυζαντινό Μουσείο». Ομιλία του Δημήτρη Σελίμη (που αφιερώνεται στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων) απόψε στο Βυζαντινό Μουσείο (7.30 μ.μ.). Ακολουθεί μουσική βραδιά με έργα Χέντελ, Πιατσόλα, Ρότα και Χατζιδάκι από το κουαρτέτο σαξοφώνων «Αίθρα».

– Παρουσίαση του βιβλίου της Αννας Διαμαντοπούλου «H έξυπνη Ελλάδα. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει, σ’ έναν κόσμο που άλλαξε» (εκδ. Λιβάνη) στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, 12 μ.μ.).

– Εγκαίνια της έκθεσης «32 χρόνια Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα Βασίλειος Παπαντωνίου. Οι συλλογές» στο νέο Μουσείο Μπενάκη (7.30 μ.μ.).

– Το βιβλίο του Πίτερ Μπαλακιάν «O τίγρης φλέγεται» (εκδ. Καστανιώτη) παρουσιάζεται στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «104» (Θεμιστοκλέους 104, 8 μ.μ.).

ΘΕΑΤΡΟ

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή από τη Θεατρική Λέσχη Βόλου στο Θέατρο Αθηνών (για πέντε παραστάσεις μέχρι τις 21 του μήνα, 9.30 μ.μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Στο Μέγαρο Μουσικής το «Trio Hellenique» (8.30 μ.μ.).

– Συναυλία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με τον κύκλο τραγουδιών «Σκοτεινός Ερωτας» σε ποίηση Λόρκα απόψε στον «Ιανό» (Σταδίου 24, 9 μ.μ.).

ΧΟΡΟΣ

5ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Απόψε στις «Ροές» οι ομάδες «Μύια» και «Χορευτές του Βορρά», στο «Χυτήριο» η ομάδα «Landscape», στο «Αργώ» οι «Ανεξάρτητες Παρουσίες», στο θέατρο «Μέλι» τα σχήματα «Ελδωρ» και η «Ομάδα Σύγχρονου Χορού» του Χάρη Μανταφούνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή