Εικαστικη ατζεντα

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωροθεσίες είναι ο τίτλος της έκθεσης της Αντιγόνης Γλυνιαδάκη που θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Ιουνίου, στο Μουσείο Γουναρόπουλου (Ζωγράφου). H ζωγράφος -που υπογράφει ως ΚΙΠ- εκθέτει νέα επιλεγμένα έργα. Πρόκειται για συνθέσεις ελεύθερων γεωμετρικών σχημάτων σε μια διαρκή αντιπαράθεση ανάμεσα στην τάξη και την αταξία, την ατελεύτητη διαδοχή της ηρεμίας από την ένταση.

Εξπρεσιονιστικές πινελιές Μέχρι τις 31 Μαΐου διαρκεί η έκθεση του Μάκη Βάγια στην γκαλερί Χρυσόθεμις (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). O καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1957 στην Ασμάρα της Ερυθραίας και από το 1989 ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα. Εχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στη Νορβηγία και στην Ελλάδα.

Ενδον σκάπτε είναι ο τίτλος της έκθεσης της Αμαλίας Αλειφέρη που παρουσιάζεται μέχρι και τις 27 Μαΐου στην designer’s dot gallery (Μελαντίας 8 & Ηλιουπόλεως). H καλλιτέχνις εκθέτει 40 έργα με την τεχνική του μπατίκ.

Από του Ψυρρή στο Κολωνάκι. H γκαλερί Kalfayan (Καψάλη 6, Κολωνάκι) παρουσιάζει αυτή την περίοδο την έκθεση ζωγραφικής της Ευαγγελίας Πίτσου. H καλλιτέχνις αντλεί τη θεματολογία της από τη γειτονιά της στου Ψυρρή, μια περιοχή που βρίσκεται στην κεντρική αγορά και διακρίνεται για τη ζωντάνια της. Μέχρι και τις 17 Ιουνίου.

Φαντασία στον Καμβά. Η Σοφία Καλογεροπούλου παρουσιάζει αυτή την περίοδο μια σειρά έργων με τίτλο «Μυθολογείν». Στην γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλατεία Κολωνακίου). Η ζωγράφος έχει υιοθετήσει το «ναϊβισμό», τον τρόπο που ζωγραφίζουν οι αυτοδίδακτοι καλλιτέχνες, ο οποίος ξεχωρίζει για την αμεσότητα και τη γνήσια, ενστικτώδη έκφραση. Μέχρι και τις 3 Ιουνίου.

Ιστορικά σχέδια του Αλέκου Λεβίδη παρουσιάζονται στην γκαλερί Astra (Καρυατίδων 8, Ακρόπολη) μέχρι και τις 30 Μαΐου.

Μνήμες από τη Μικρασία και τον Πόντο ξυπνούν στην έκθεση με μαρτυρίες και τεκμήρια που εγκαινιάζεται σήμερα στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου Κρήτης και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Μικρασιατών & Ποντίων Μεραμπέλου.

«Ολα για τον άνθρωπο» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Σέντης Χανιαδάκη που παρουσιάζεται στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδης» μέχρι και το Σάββατο. H ζωγράφος δίνει έμφαση στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των έργων.

Η λατρεία του υλικού. Στην γκαλερί Batayianni (Αριστοτέλους 20 – 22 Ψυρρή) εκθέτει τη δουλειά του ο Ανδρέας Λυμπεράτος. O καλλιτέχνης διαπλάθει τις κατασκευές του από «πράγματα πρόχειρα»: Οι επιδαπέδιες και επιτοίχιες κατασκευές του γίνονται με μεικτά υλικά. Είναι ένας συνδυασμός από έτοιμα ευρήματα και πρωτότυπες φωτογραφίες, σχέδια και γλυπτά. Μέχρι και τις 27 Ιουνίου.

Οπτικό πεδίο. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου διαρκεί η ατομική έκθεση του Αποστόλη Ζολωτάκη με τίτλο Οικείο – Ανοίκειο στην γκαλερί «E31» (Ευριπίδου 31). Ο καλλιτέχνης που ζει και δουλεύει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, εκθέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Φωτογραφίες εκτυπωμένες σε διαφανές υλικό και αναρτημένες στα παράθυρα της γκαλερί καθώς και πίνακες από ακρυλικό σε μουσαμά αποτελούν ένα μέρος της δουλειάς του καλλιτέχνη.

Βιομηχανικά κτίρια. Αύριο εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Τσιρογιάννη με βιομηχανικά κτίρια. Το αφιέρωμα θα φιλοξενηθεί στο παλαιό μηχανουργείο στο λιμάνι μέχρι και τις 29 Μαΐου.

Λάδι και Κεραμική. Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που έχει ως φετινό θέμα το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής πραγματοποιεί την Κυριακή στις 11.00 εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Ελιά, λάδι και κεραμικά. Οσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδοσιακά κεραμικά από τη συλλογή του μουσείου για την αποθήκευση του λαδιού και της ελιάς, να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο κατασκευής τους, αλλά και να κατασκευάσουν τα δικά τους πήλινα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210-33.18.491-2 από Δευτέρα έως Παρασκευή (09.00-15.30).

Εκθεση Candice Βreitz

Η Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22) διοργανώνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας ατομική έκθεση της εικαστικού Candice Breitz. Το αφιέρωμα, που εγκαινιάζεται απόψε και το επιμελείται η εικαστικός / επιμελήτρια, Αρτεμις Ποταμιάνου παρουσιάζει δουλειά της καλλιτέχνιδας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ το 1972. Είναι γνωστή από τη φωτογραφική της δουλειά (Rainbow series, 1996) και τα Photomontage με τη χρήση καρτ-ποστάλ, εμπορικών διαφημίσεων και πορνογραφικής εικονογραφίας. Εχοντας αυτά ως αφετηρία, η Breitz πέρασε κατόπιν με επιτυχία στο χώρο της video art. Εχει εκθέσει στους σημαντικότερους διεθνείς εικαστικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Στην Αθήνα θα δούμε video εγκαταστάσεων της Breitz, που μεμονωμένα έχουν φιλοξενηθεί στο πλαίσιο διεθνών διοργανώσεων για τη σύγχρονη τέχνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή