ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Πρεμιέρα χθες και για την κριτική επιτροπή, που έδωσε την τυπική συνέντευξη του καλωσορίσματος στο Φεστιβάλ. Στα 59 χρόνια της διοργάνωσης ο Γουόνγκ Καρ Γουάι (φωτογραφία) είναι ο πρώτος Κινέζος πρόεδρος, κάτι που είπε ότι θεωρεί αναγνώριση όχι μόνο στο πρόσωπό του, αλλά και στη δουλειά όλων των Ασιατών δημιουργών. Ο σκηνοθέτης του «2046» και της «Ερωτικής επιθυμίας» μπήκε στην αίθουσα φορώντας μαύρα γυαλιά, τα οποία δεν έβγαλε ούτε στιγμή και αυτός ένας από τους όρους που έθεσε στους οκτώ συνεργάτες του. «Το μόνο που είπαμε στην πρώτη μας συνάντηση είναι ότι όποτε βρισκόμαστε θα φοράμε διαρκώς μαύρα γυαλιά και θα καπνίζουμε αδιάκοπα».

– Μέσα στις επόμενες μέρες θα φανεί αν το 59ο Φεστιβάλ θα είναι τόσο κουραστικό ή αν η υπερβολική δημοσιότητα που πήρε η πρεμιέρα του «Κώδικα Da Vinci» έχει δυσκολέψει τη ροή και τους ρυθμούς. Πάντως, τις δύο πρώτες ημέρες, όλα φαίνεται να λειτουργούν πιο αργά και κουραστικά. Περισσότερος κόσμος, μεγαλύτερες ουρές, πιο δυσκίνητος έλεγχος στις εισόδους.

– Στο Φεστιβάλ ο χρόνος δεν αφιερώνεται μόνο στις ταινίες. O χθεσινοβραδινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι ανάμεσα στην Αρσεναλ και στην Μπαρτσελόνα ενδιέφερε τόσο πολύ κόσμο ώστε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων DDA ανάμεσα στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε έκανε και ένα μεγάλο πάρτι με την προβολή του αγώνα σε γιγαντοοθόνη. Να περιμένουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις και για τον τελικό της Eurovision; Αν και ουδείς άλλος, πλην Ελλήνων, δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για τη μετάδοση του διαγωνισμού…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή