Οι Νέες Ταινιες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πρεμιέρες στο περιθώριο του «Κώδικα Da Vinci» συμπληρώνουν το πρόγραμμα της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας. Από τη Βραζιλία έρχεται το ερωτικό δράμα του Σέρζιο Μακάδο «Στην πόλη του πάθους» και από το Χόλιγουντ το μελόδραμα «Αθώες φωνές», το οποίο αναφέρεται στον εμφύλιο πολέμου στο Ελ Σαλβαδόρ.

Στην «Πόλη του πάθους» η σχέση δύο φίλων από παιδιά τίθεται σε δοκιμασία όταν μπαίνει ανάμεσά τους μια νεαρή πόρνη, την οποία ερωτεύονται και οι δύο φίλοι. Η παραγωγή της ταινίας είναι από τον Βάλτερ Σάλες.

Στις «Αθώες φωνές» ο χολιγουντιανός Λουίς Μαντόκι υπογράφει ένα μελόδραμα σκηνοθετώντας μια ιστορία βασισμένη στα δύσκολα παιδικά χρόνια του σεναριογράφου της ταινίας Οσκαρ Τόρες. Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία του 11χρονου Τσιάβα που γίνεται ο «άνδρας» του σπιτιού, όταν ο πατέρας του εγκαταλείπει το Ελ Σαλβαδόρ και διαφεύγει στις ΗΠΑ για να μην εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο. Ο Μαντόκι παρουσιάζει την αγωνία του μικρού Τσιάβα που ζει διαρκώς με το φόβο της στράτευσης. Ο επίσημος στρατός του Ελ Σαλβαδόρ στρατολογεί με τη βία 12χρονα παιδιά στις τάξεις του για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες του Φαραμπούντο Μαρτί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή