ATZENTA

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η όπερα «Χένσελ και Γκρέτελ» του E. Χούμπερτντινγκ (σε παραγωγή της Λυρικής Σκηνής) ανεβαίνει απόψε και την Κυριακή (9 μ.μ.) στο Ηρώδειο. H σκηνοθεσία, η διασκευή και το κείμενο πρόζας (ειδικά για παιδιά) είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη.

– Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Φίλων, 8.30 μ.μ.) με έργα Μπετόβεν, N. Τέιλορ και Ρίχαρντ Στράους.

– Στη σκηνή του «Gagarin 205» (Λιοσίων 205, 9 μ.μ.) εμφανίζεται ο Mick Ηarvey.

-Στην πλατεία Κουμουνδούρου «σε μια γιορτή με Ελληνες και ξένους μουσικούς, αλλά και κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο», στις 8 μ.μ,. καλεί η Δημοτική Κίνηση «Ανοικτή Πόλη», της οποίας ηγείται ο τριαντάχρονος Αλέξης Τσίπρας, τη νεολαία του Συνασπισμού, την ΑΚΟΑ και την οργάνωση «Κόκκινο». Στην εκδήλωση, με τίτλο «Εurovisi-off», συμμετέχουν το πολυεθνικό συγκρότημα του σχολείου Μεταναστών «Τα πίσω θρανία», o Κουβανός Μπρούνο Νταντό, οι Αλβανοί Αν Γιάγκου και Αλέξανδρος Ζουρούκου, η Τυνήσια Λάμια Μπετιουί, το λατινοαμερικάνικο τρίο Αλεχάντρο Ντιάζ, Μάρθα Μορελεόν και Λουίς Καρέρα Ζαπάτας, ο Κούρδος Μπαϊράμ, το παιδικό Ensemble «Ρωμυλία» από τη Βουλγαρία που θα χορέψει, και συγκροτήματα Τσιγγάνων, Πακιστανών και μουσικών από το Μπανγκλαντές. Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει ο Στέλιος Μάινας. H «Εurovisi-off» θα κλείσει με ένα ποντιακό συγκρότημα και τον Ψαραντώνη.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ταινία του Λουκίνο Βισκόντι «O Ρόκκο και τα αδέλφια του» προβάλλεται σήμερα (5 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»).

ΧΟΡΟΣ

5ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Απόψε στις «Ροές» οι ομάδες «Μύια» και «Χορευτές του Βορρά», στο «Χυτήριο» η ομάδα «Landscape» και στο θέατρο «Μέλι» τα σχήματα «Ελδωρ» και «Ομάδα Σύγχρονου Χορού» του Χάρη Μανταφούνη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μονεμβάσιος Οίνος» Διεθνές συμπόσιο για το φημισμένο κρασί του ύστερου Μεσαίωνα σήμερα και αύριο στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6.30 – 8.30 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή