Θεατρική η «Πόλη στα γόνατα»

Θεατρική η «Πόλη στα γόνατα»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αρχική ιδέα ήταν μια έκθεση φωτογραφίας και ένα βιβλίο. Τίτλος του, «Η πόλη στα γόνατα (εκδ. Πατάκης) του Μισέλ Φάις. Η έκθεση είχε παρουσιαστεί στον χώρο τέχνης «24» υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού με τη συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη και τα έσοδα είχαν προσφερθεί στον Δήμο Αθηναίων για το Συσσίτιο των Αστέγων. Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάκου είχε συμπληρώσει τότε το γεγονός δημιουργώντας ένα ηχητικό περιβάλλον για τις ανάγκες της έκθεσης. Ακολούθησε η κινηματογραφική μεταφορά του εγχειρήματος: ο Μισέλ Φάις συνυπέγραψε με τον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο το σενάριο της ταινίας «Delivery» που βασίστηκε στα κείμενα και στο πνεύμα του βιβλίου (η ταινία ήταν η επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας και Μόντρεαλ το 2004).

Από σήμερα το υλικό αυτό αξιοποιείται και θεατρικά. Ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου Θάνος Αναστόπουλος, στην πρώτη του θεατρική σκηνοθεσία, παρουσιάζει τη δραματοποιημένη μορφή της «Πόλης στα γόνατα» στον Εξώστη του Θεάτρου «Αμόρε», στις «Δοκιμές» από τις 20 ώς τις 30 Μαΐου. Οι ηθοποιοί που θα πάρουν μέρος σ’ αυτή την παράσταση είναι οι Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Νέστωρ Κοψιδάς, Γιώργος Συμεωνίδης, και τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Μαγιούς Τρικεριώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή