Συρροή ξένων συγγραφέων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ξένοι συγγραφείς προτιμούν την Ελλάδα τον Μάιο. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τις αθρόες εκδηλώσεις με ξένους αλλά δημοφιλείς στην Ελλάδα συγγραφείς. Την αρχή κάνει, την ερχόμενη Τρίτη 23 Μαΐου, ο Τζούλιαν Μπαρνς, που μιλάει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Megaron Plus», στο Μέγαρο Μουσικής, στις 7 μ.μ. Την ίδια μέρα, στη Στοά του Βιβλίου, στις 8 μ.μ. ο Πέτρος Μάρκαρης θα συζητήσει με τον φίλο και ομότεχνό του Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ, που φτάνει στην Ελλάδα προσκεκλημένος των εκδόσεων «Αγρα» και «Κέδρος».

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε επισκέπτεται για ένα τριήμερο την Ελλάδα (28-30 Μαΐου). Η επίσκεψή της συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 χρόνων εκδοτικής παρουσίας των εκδόσεων «Ωκεανίδα», απ’ όπου κυκλοφορούν τα βιβλία της. Την Κυριακή 28/5 στις 8 μ.μ. θα υπογράψει βιβλία της στη Γιορτή Βιβλίου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στις 29/5, στις 7 μ.μ. θα συνομιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής με τον δημοσιογράφο Θανάση Λάλα και θα υπογράψει βιβλία της. Τέλος, την Τρίτη 30/5 θα υπογράψει βιβλία στο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» (Πανεπιστημίου 37). Ενα διήμερο εκδηλώσεων για τους φανατικούς του αστυνομικού μυθιστορήματος ετοιμάζουν οι εκδόσεις «Καστανιώτης» για το διήμερο 30 και 31 Μαΐου, σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ και ξένα μορφωτικά ινστιτούτα. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31). Την Τρίτη 30/5, στις 7.30 μ.μ., πέντε συγγραφείς θα συζητήσουν για τον ξένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα και την Τετάρτη, 31/5, το θέμα συζήτησης είναι «Το αστυνομικό μυθιστόρημα στη Μεσόγειο». Από την Ελλάδα μετέχουν οι συγγραφείς, Π. Μάρκαρης, Αν. Αποστολίδης, Π. Μαρτινίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή