«Θεατρική Ανοιξη» στη Θεσσαλονίκη

«Θεατρική Ανοιξη» στη Θεσσαλονίκη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρεις θιάσους ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα της «Θεατρικής Ανοιξης», του διεθνούς φεστιβάλ που διοργανώνει με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης, η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης».

Τη Δευτέρα (22/5) το Εθνικό Θέατρο «Ιβάν Βάζοφ» της Σόφιας παρουσιάζει τον «Οθέλλο». Πρόκειται για μια τολμηρή προσέγγιση του κλασικού έργου, γεμάτη δυναμισμό και νεανικότητα. Τους ρόλους ερμηνεύουν έξι μόνον ηθοποιοί, όλοι άντρες, οι οποίοι όπως στην εποχή του Σαίξπηρ παίζουν και τους γυναικείους ρόλους. H σκηνοθεσία, αντίθετα, υπογράφεται από γυναίκα, τη Λίλια Αμπατζίεβα. H μετάφραση είναι του Λιουμπομίρ Ογκνιάνοβ-Μπιγκόρ, τα σκηνικά και κοστούμια του Βασίλ Αμπατζίεβ. Στην παράσταση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση με υπέρτιτλους.

Ακολουθεί την Τετάρτη (24/5) το «London Mime Theater» με το έργο «Μότσαρτ», όπου η διάσημη ηθοποιός και μίμος Nola Rae παίζει μόνη τη ζωή του μεγάλου μουσουργού σε μια παράσταση χωρίς λόγια.

Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή (26/5) το «Θέατρο του Νότου» σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου θα κλείσει την αυλαία της «Θεατρικής Ανοιξης» με την «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη. Πρόκειται για την παράσταση που παρουσιάστηκε τον χειμώνα στην Αθήνα στο θέατρο «Αμόρε», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου. Παίζουν η Ιωάννα Παππά και ο Παναγιώτης Εξαρχέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή