Μουσική – Θερμές παρουσίες με… καυτές τιμές

Μουσική – Θερμές παρουσίες με… καυτές τιμές

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό που πρέπει να απαντηθεί πριν απ’ όλα δεν είναι αν το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι υπόσχεται καλλιτεχνικές απολαύσεις, αλλά το πού θα φτάσουν οι τιμές των εισιτηρίων. Κανένας θεατής δεν νοιάζεται αν ο ένας ή ο άλλος σταρ έχει τρελές απαιτήσεις, και όσοι διαθέσουν το τσουχτερό ποσό των 70, 80, 90 ή και παραπάνω ευρώ για να δουν στριμωγμένοι και με κυάλια το αγαπημένο τους συγκρότημα ή καλλιτέχνη μάλλον δεν θα το επαναλάβουν.

Αν, τώρα, κλείσουμε τα μάτια σε όλα αυτά και κρίνουμε αμιγώς καλλιτεχνικά την καλοκαιρινή σεζόν, τότε πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Αν εξαιρέσουμε καλλιτέχνες που έρχονται συχνά στην Ελλάδα, κάποιους που βγήκαν από τη ναφθαλίνη, και μερικούς που καλύτερα είναι να τους θυμόμαστε όπως ήταν πριν από αρκετά χρόνια, τότε μένει ένα καλοκαίρι ζουμερό, πλούσιο, και στην ποπ και στην εναλλακτική εκδοχή του. Ξεχωρίσαμε όσες συναυλίες θεωρούμε ότι αξίζει να παρακολουθήσετε.

Τριπ-χοπ, χιπ-χοπ. Από τους πρωταγωνιστές του Ιουνίου είναι φυσικά, οι Massive Attack (9/6, Γήπεδο Καραϊσκάκη), το συγκρότημα που άλλαξε την πορεία της πρωτοποριακής ποπ, χαρίζοντάς μας μουσικά διαμάντια. Λίγες ημέρες μετά, στις 13 Ιουνίου στον ίδιο χώρο εμφανίζεται το «σκληρό καρύδι» του χιπ χοπ, 50 Cent, και για τους φαν του είδους είναι ευκαιρία να τον δουν live, αφού συγκαταλέγεται στα ονόματα που δύσκολα επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ιt’s only rock ‘n’ roll. Η 25η Ιουνίου είναι η ημέρα των Rolling Stones, που όσο κι αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι απέχουν πολύ από τους αληθινούς Stones, πρόκειται για ένα ιστορικό γκρουπ το οποίο συνεχίζει να παράγει καλή ροκ μουσική δανειζόμενο ήχους μόνο από τον εαυτό του. Και ας μην ξεχνάμε ότι βάζει τα γυαλιά σε πολλά νεόκοπα συγκροτήματα που ανακηρύσσονται ως «η αποκάλυψη της ροκ…» και μετά ξεφουσκώνουν. Στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αξίζουν! Στις αρχές του Ιουλίου θα βρίσκονται στην Ελλάδα δύο χαρισματικοί σύγχρονοι τραγουδοποιοί που αξίζει ακόμη και να αλλάξετε τις διακοπές σας για να τους απολαύσετε. Ο Αntony (φωτ.) με το συγκρότημά του, τους Johnsons, και ο Ντεβέντρα Μπάνχαρντ επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα και, μάλιστα, στη δημιουργική τους ακμή. Ο πρώτος, αποκάλυψη του Λου Ριντ, είναι ένα προικισμένο πλάσμα, με σπάνιο ταλέντο στη σύνθεση, σπαρακτική βιμπράτο φωνή και ερμηνεία που ξεχειλίζει συναίσθημα. Στο τελευταίο άλμπουμ του «I Am A Bird Now» υποκλίθηκαν κοινό και κριτικοί. Δείτε τον στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα, την Κυριακή 2 Ιουλίου. Ο Ντεβέντρα Μπάνχαρντ, μισός Τεξανός και μισός Βενεζουελανός, ξεχωρίζει για τους σουρεαλιστικούς στίχους των τραγουδιών του και τη μουσική που δένει όμορφα λάτιν, ροκ και φολκ στοιχεία. Στις 4 Ιουλίου στο Gagarin 205.

Φεστιβάλ. Το πρώτο φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι το Eject (3 Ιουνίου, Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Ελληνικού), το οποίο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σπουδαίο βρετανικό συγκρότημα των New Order αλλά και ένα από τα ταλαντούχα και γνωστά ευρωπαϊκά ποπ γκρουπ, τους Βέλγους Hooverphonic, μεταξύ άλλων.

Το φεστιβάλ Synch αυτό το καλοκαίρι θα φιλοξενηθεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς (6/7), στο Ινστιτούτο Γκαίτε (7/7) και στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (8/7). Μπορεί να μην φιγουράρουν ονόματα πρώτης γραμμής στο πρόγραμμά του, αυτό που προσφέρει όμως, είναι μεγάλη ποικιλία ακουσμάτων και, κυρίως, συνέργειες με άλλες εναλλακτικές μορφές τέχνης, όπως κινηματογράφος και σύγχρονη τέχνη.

Το γνωστό Ροκγουέιβ φέτος παρουσιάζεται συρρικνωμένο, στις 11 και 12 Ιουλίου. Επίσης, δεν θα λέγαμε ότι διαθέτει υψηλό δείκτη πρωτοτυπίας, με εξαίρεση τους Franz Ferdinand στις 11/7 στο Terravibe της Μαλακάσας.

Τζαζ. Μια κυρία της τζαζ θα ανεβεί στη σκηνή του Ηρωδείου στις 13 Ιουλίου. Η Νταϊάνα Κραλ, η σημαντικότερη ίσως σύγχρονη λευκή εκπρόσωπος της τζαζ, θα δώσει ένα ρεσιτάλ με τραγούδια της δισκογραφίας της και όχι μόνο.

Στο τέλος τα καλά. Ο Αύγουστος αρχίζει με μία συναυλία για την οποία ανυπομονούν πολλοί, καθώς οι πρίγκιπες της ηλεκτρονικής ποπ του ’80, Depeche Mode, που θα βρεθούν στο Terravibe της Μαλακάσας την 1η Αυγούστου έχουν στην Ελλάδα πολυπληθές και κυρίως, δραστήριο φαν κλαμπ. Αν και μακρινός ο Σεπτέμβριος, έχει μεγάλο μουσικό ενδιαφέρον, με τους Simply Red και τους Pearl Jam εφ’ όλης της ύλης, στις 3 και στις 30/9 αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή