Οι μεγάλες προσδοκίες του καλοκαιριού

Οι μεγάλες προσδοκίες του καλοκαιριού

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πολιτισμός πρωταγωνιστεί κι αυτό το καλοκαίρι. Στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο, σε στάδια, μουσεία, αίθουσες τέχνης. Τι χαρακτήρα θα έχει; Η παράδοση θα συναντήσει την πρωτοπορία, οι αναδρομές τις νέες προτάσεις, η ελληνική τέχνη τα ξένα ρεύματα, το πολυσυλλεκτικό τη μονοθεματική εμβάθυνση. Ο χορός φαίνεται ότι κερδίζει, χάρη στην εξοικείωση και τη γνώση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιώργου Λούκου, για την ορχηστική τέχνη. Από γνωστές αλλά και πειραματικές ομάδες θα απολαύσουμε ποικίλες πτυχές του χορού. Το θέατρο ανακάμπτει, τολμά, ανανεώνεται, συγχρωτίζεται με δυνάμεις του εξωτερικού, ψηλαφίζει το διαφορετικό. Στις εικαστικές τέχνες το βάρος πέφτει στη γλυπτική. Εκτός από τις σημαντικές περιοδικές εκθέσεις θα δούμε για πρώτη φορά τη μόνιμη συλλογή νεοελληνικής γλυπτικής στην Εθνική Γλυπτοθήκη, η οποία εκπληρώνει τον προορισμό της. Η ξένη μουσική ανθίζει, με ποικιλία ειδών, ρευμάτων, εκπροσώπων, δυστυχώς, όμως, η αύξηση της ποικιλίας συνοδεύεται και από αύξηση των τιμών, με τα εισιτήρια να γίνονται «βαρίδια» στην τσέπη του μουσικόφιλου κοινού.

Η «Κ» αφουγκράζεται τις τάσεις που θα σημαδέψουν αυτό το καλοκαίρι, επιλέγει τα καλύτερα στο θέατρο, τον χορό, τα εικαστικά, τη μουσική και επισημαίνει τις διαφορές με τις προηγούμενες χρονιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή