Χορός – Από Φεστιβάλ σε Φεστιβάλ…

Χορός – Από Φεστιβάλ σε Φεστιβάλ…

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους πρωταγωνιστές του φετινού καλοκαιριού είναι δίχως άλλο ο χορός. Χορός στο Ηρώδειο και στο Γκάζι. Χορός σε ειδικούς χώρους που δημιουργεί το Φεστιβάλ Αθηνών. Χορός στην Καλαμάτα. Τι θα πρωτοπρολάβουμε να δούμε; Την Σιλβί Γκιγιέμ ή την Πίνα Μπάους; Τον Αντώνη Φωνιαδάκη ή τον Κωνσταντίνο Ρήγο; Την ομάδα της Μαγκί Μαρέν, τους «Phoenix» ή τον Εμάνουελ Γκατ;

Φεστιβάλ Αθηνών. Στον ειδικό χώρο στην Πειραιώς 260 θα δούμε τους Ζοζέφ Νατζ και Ντομινίκ Μερσύ («Μικρός εωθινός ψαλμός», 3 και 4 Ιουνίου). Στο Ηρώδειο την σούπερ σταρ του κλασικού μπαλέτου Σιλβί Γκιγιέμ, στο πλευρό του κορυφαίου χορογράφου σύγχρονου χορού Ράσελ Μάλιφαντ σε ένα ντουέτο που φέρει την υπογραφή του («Push», 20, 21/6). Στο Μέγαρο Μουσικής την Βερολινέζα Σάσα Βαλτς και τα «Improptus» (7,8/6). Στην Πειραιώς, την ομάδα της Μαγκί Μαρέν («Umwelt», 11, 12/6), τον νεαρό Γάλλο χορογράφο Rachid Ouramdane («Les morts pudiques», 2, 3/7), την ομάδα της περίφημης Πίνα Μπάους στο ιστορικό «Caf Muller» (9, 10, 11/7). Οι βραδιές σύγχρονου ελληνικού χορού θα μοιραστούν σε διαφορετικές σκηνές: «Σχεδίασμα B΄» με την «Οκτάνα» του Κωνσταντίνου Ρήγου στο θέατρο Κοτοπούλη – Ρεξ 25, 26/6, Ομάδα Χορού Ελατήριο της Μαριλίας Χρυσοσπάθη, 26, 27/6 – Μουσείο Μπενάκη, Χοροθεατρική Ομάδα «X-it» του Φώτη Νικολάου στον χώρο «Το Σχολείον» – 24, 25/7.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας. Πολλές θα είναι και οι εκπλήξεις του φετινού φεστιβάλ που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από την 1η έως και τις 14 Ιουλίου. Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Η έναρξη θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (1, 2/7) με τις παραστάσεις του «Phoenix Dance Theatre», από τις κορυφαίες ομάδες σύγχρονου χορού της Μεγάλης Βρετανίας. Στις 4 και 5 Ιουλίου, ο Richard Siegal και η ομάδα «The Bakery» με το «If/Then». Στις 7 και 8/7 ο Ισραηλινός Niv Sheinfeld, πρώην μέλος της ομάδας «Liat Dror & Nir Ben-Gal Co» με τα έργα «Covariance» και «Don Quixote». Τις ίδιες μέρες, ο νεαρός Γιάννης Μανταφούνης σε συνεργασία με την Κατερίνα Σκιαδά και τον Αναστάση Γούλιαρη θα παρουσιάσει τις «Ανθρώπινες Διαστάσεις». Θα ακολουθήσει η Toula Limnaios στις 10 και 11 Ιουλίου. Γεννημένη στην Ελλάδα, η Toula Limnaios μεγάλωσε στις Βρυξέλλες όπου και σπούδασε χορό. Από το 1996 εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος, ενώ την ίδια χρονιά ίδρυσε μαζί με τον Ralf R. Ollertz την ομάδα cie. Toula Limnaios.

Με τα Μπαλέτα του Μεγάλου Θεάτρου της Γενεύης («Ballet du Grand Theatre de Geneve») θα κλείσει στις 13 και 14 του μήνα το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας. Μια ομάδα με εξαιρετικούς χορευτές που μπορούν να ανταποκριθούν με την ίδια ακρίβεια στα έργα τεσσάρων διαφορετικών χορογράφων: του Ιάπωνα Saburo Teshigawara, της ανερχόμενης Annabelle Lopez Ochoa, του Γάλλου Michel Kelemenis και, τέλος, του Αντώνη Φωνιαδάκη.

Καλαμάτα. Είκοσι παραστάσεις με σχήματα και δημιουργούς από εννέα χώρες συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που διοργανώνεται εφέτος από 14 έως 23 Ιουλίου. Οι παραστάσεις θα καλύψουν όλο το φάσμα των σύγχρονων αναζητήσεων, από το νεοκλασικό λεξιλόγιο του Γάλλου Angelin Preljocaj, μέχρι την ευρηματική performance «Kind of Heroes» του Αυστριακού Chris Haring και την παράσταση «Two playful pink» της ανερχόμενης Ισραηλινής Yasmeen Godder. Με ενθουσιασμό αναμένεται, μεταξύ άλλων, το ντουέτο «Maza-Dama» που σχεδίασε και σκηνοθέτησε ο διάσημος Βενεζουελάνος χορογράφος David Zambrano για τον εαυτό του και τον Ερμή Μαλκότση της ομάδας Sinequanon.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή