1.082.215 ευρώ για ένα Λύτρα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τιμή ρεκόρ, 1.082.215 ευρώ, πωλήθηκε χθες σε δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο το έργο του Νικηφόρου Λύτρα «Το άτακτο εγγόνι». Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει σημειωθεί ποτέ σε πλειστηριασμό Greek Sale και τιμή ρεκόρ για έργο Ελληνα καλλιτέχνη του 19ου αιώνα. O συλλέκτης που το απέκτησε θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. H χθεσινή δημοπρασία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών υποψήφιων αγοραστών, που είτε γέμισαν την αίθουσα του οίκου στην Bond Street είτε «χτύπησαν» από το τηλέφωνο και κατέθεσαν γραπτές προτάσεις.

Ο υπεύθυνος του πλειστηριασμού Κωνσταντίνος Φράγκος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την «K» δήλωσε ενθουσιασμένος από το ρεκόρ αλλά και από την ένθερμη ανταπόκριση των συλλεκτών στα Greek Sales: «Το γεγονός ότι το έργο του Λύτρα πωλήθηκε στην υψηλότερη τιμή που έχει σημειωθεί ποτέ για έργο Ελληνα καλλιτέχνη αποδεικνύει ότι η αγορά έχει μεγάλη δυναμική και ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν μεγάλα ποσά για έργα που αξίζουν τον κόπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πίνακας του Λύτρα βγαίνει για πρώτη φορά στο σφυρί και προέρχεται από μια συλλογή του εξωτερικού».

Σήμερα έχει προγραμματιστεί στη βρετανική πρωτεύουσα η δημοπρασία του οίκου Bonhams, ενώ αύριο θα γίνει το δεύτερο μέρος της δημοπρασίας του Sotheby’s.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή