Εικαστικά, ποδόσφαιρο κι εκπλήξεις στην Αθήνα, για τις μέρες του Μουντιάλ

Εικαστικά, ποδόσφαιρο κι εκπλήξεις στην Αθήνα, για τις μέρες του Μουντιάλ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποδόσφαιρο και εικαστικά είναι το θέμα των εκδηλώσεων που ετοιμάζει το βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24) για τις μέρες του Μουντιάλ της Γερμανίας. Τις μέρες της κορύφωσης των αγώνων, τις μέρες που θα κρίνουν τον τροπαιούχο του ποδοσφαίρου για το 2006 έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις και εκπλήξεις.

Μερικοί από τους σημαντικότερους Ελληνες εικαστικούς (οι Αδαμάκος Γιάννης, Αηδονίδης Ηλίας, Ζαχαράκη Ελσα, Καραγεώργη Τίνα, Κρυωνίδης Νίκος, Λογοθέτης Γιάννης, Δημήτρης Μυταράς, Ξενάκης Κωνσταντίνος, Παπαδημητρίου Αγγελος, Παπατριανταφυλλόπουλος Κώστας, Σπυρόπουλος Κώστας, Σταύρου Γιάννης, Χαδούλης Γιώργος και Μανώλης Χάρος) θα παρουσιάσουν έργα τους εμπνευσμένα από το αγαπημένο των αθλημάτων, μια έκθεση που θα διατηρηθεί σ’ όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ. Στον χώρο των εκδηλώσεων τώρα, όσοι θέλουν να βλέπουν τους αγώνες με παρέα και… κερκίδα, θα μπορούν να τους παρακολουθούν σε μεγάλη οθόνη.

Ο «Ιανός» όμως δεν σταματά εδώ. Στο ημίχρονο και στο τέλος του κάθε αγώνα, άνθρωποι του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, και φανατικοί λάτρεις και γνώστες του ποδοσφαίρου θα σχολιάζουν. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή γι’ αυτό τον ιδιαίτερο σχολιασμό του Μουντιάλ, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο δικηγόρος και συγγραφέας Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός, και ο κατάλογος είναι ακόμα ανοιχτός… Είναι άλλωστε πολλοί οι άνθρωποι των γραμμάτων που ξέρουν επίσης πολύ καλά και τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου λοιπόν για τις μέρες του Μουντιάλ στο κέντρο της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή