Σπεύδουν στη Γιορτή Βιβλίου

Σπεύδουν στη Γιορτή Βιβλίου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι εκδότες του ΣΕΒΑ από την προσέλευση των επισκεπτών στην 29η Γιορτή Βιβλίου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Μαΐου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέχρι στιγμής οι επισκέπτες είναι διπλάσιοι σε σχέση με την περυσινή, στοιχεία που ασφαλώς μετριούνται βάσει της εμπειρικής παρατήρησης και των πωλήσεων, αφού δεν υπάρχει εισιτήριο στις Γιορτές Βιβλίου για να καταγραφεί επίσημα ο αριθμός των επισκεπτών.

Ιδιαίτερα μεγάλος είναι φέτος και ο αριθμός των συγγραφέων που επισκέφτηκαν την έκθεση και υπέγραψαν βιβλία. Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασαν ο Σωτήρης Δημητρίου και ο Χρήστος Χωμενίδης, την Παρασκευή στις 8 μ.μ. στο περίπτερο των εκδόσεων «Πατάκης» θα βρίσκεται ο Θόδωρος Γρηγοριάδης, ενώ την τελευταία μέρα της έκθεσης, την ερχόμενη Κυριακή, δύο ξένοι συγγραφείς θα βρεθούν στην έκθεση: ο αιγυπτιακής καταγωγής Γάλλος συγγραφέας Ζιλμπέρ Σινουέ και η μεταφράστριά του Βασιλική Κοκκίνου θα βρίσκονται στο περίπτερο των εκδόσεων «Ψυχογιός», στις 7.30 μ.μ. και η δημοφιλής Χιλιανή συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε θα συναντήσει τους αναγνώστες της και θα υπογράψει βιβλία στο περίπτερο των εκδόσεων «Ωκεανίδα», στις 8 μ.μ.

Εκδηλώσεις

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του αφιερώματος «Ελλάδα – Αίγυπτος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού. Την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Meri Amen -Αναζητώντας τον τάφο του Αλέξανδρου» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και το Σάββατο, στις 7.30μ. μ. η ταινία του Τάκη Χατζόπουλου, «Στρατής Τσίρκας σε πρώτο πρόσωπο» και θ’ ακολουθήσει συζήτηση για το έργο του Τσίρκα από τους Χρ. Προκοπάκη, Γ. Παπαθεοδώρου και Μιλ. Πεχλιβάνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή