ATZENTA

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Τα έργα Ακροπόλεως κατά το 2005». Διάλεξη του Χαράλαμπου Μπούρα στο Κέντρο Μελετών Ακροπόλεως (Μακρυγιάννη 2-4, 7 μ. μ.).

– Συνάντηση με τον Τζούλιαν Μπαρνς με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του μυθιστορήματος «Αρθουρ και Τζορτζ» στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο («Ιανός», Σταδίου 24, 11.30 π.μ.). O συγγραφέας θα συζητήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

– Τα οκτώ βιβλία που έφτασαν ώς την τελική λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2005 παρουσιάζονται στην Στοά του Βιβλίου (7.30 μ.μ.).

– Παρουσίαση του λευκώματος «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων. Μνημεία και μνήμες» στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (7 μ.μ.).

– «Ελεύθερη Ελλάδα. H Φωνή της Αλήθειας (O παράνομος ραδιοφωνικός σταθμός του KKE. Αρχείο 1947-1968)». Το βιβλίο της Βάσως Ψιμούλη παρουσιάζουν τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και οι εκδόσεις «Θεμέλιο» στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 7 μ.μ.).

– «Ευρωπαίοι αρχιτέκτονες στην Ελλάδα (1750-1870)». Ομιλία της Ολγας Μπαδήμα-Φουντουλάκη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου-Ευταξία (Πλ. Κλαυθμώνος, 7 μ.μ.).

– Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων έκδοσης του «K Περιοδικό Κριτικής Λογοτεχνίας και Τεχνών» διοργανώνουν εκδήλωση στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών (Πλατεία Σταδίου 5, πλάι στο Καλλιμάρμαρο, 8 μ.μ.).

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μία από τις πλέον δημοφιλείς ρομαντικές κωμωδίες του Σαίξπηρ, τη «Δωδέκατη Νύχτα», παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του συλλόγου φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, από την ερχόμενη Παρασκευή. Η κωμωδία υπογραμμίζει την αξία του ανεκπλήρωτου έρωτα και της γνήσιας λαϊκής σοφίας και διασκεδάζει με την έννοια του λάθους και της παρεξήγησης. Το έργο ανεβαίνει για πέντε παραστάσεις στο θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7) από την Παρασκευή 26 Μαΐου έως και την Δευτέρα 29 Μαΐου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρανάτση.

Τιμές εισιτηρίων: 5 και 7 ευρώ.

Τηλέφωνα κρατήσεων και πληροφορίες: 6948827636, 6974159948, 210 – 3626596.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή