Ξεκινά από σήμερα η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά από σήμερα η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φουλ τις μηχανές ξεκινάει σήμερα, από τις 10 το πρωί, η 3η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και στα περίπτερα 6 και 12 στη ΗΕLΕΧΡΟ. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα 5 αμφιθέατρα του χώρου της έκθεσης. Από το πρωί η Παιδική Γωνιά (περίπτερο 6), που φέτος έχει θέμα «Ο Αίσωπος… στις απαρχές του μύθου», θα δέχεται τους μικρούς αναγνώστες. Στην αίθουσα «Ρίτσος» θα φιλοξενηθεί, στις 10 π.μ. η ημερίδα «Δημιουργώντας το μέλλον: καινοτόμες υπηρεσίες για Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Μουσεία», εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το ΕΚΕΒΙ και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Στις 7.30 το βράδυ θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, τα οποία έχει κληθεί να τελέσει ο υπουργός Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκης, ενώ χαιρετισμό θα κάνει και η υπουργός Παιδείας Μαρ. Γιαννάκου.

Από την πρώτη μέρα ξεκινούν οι πολλές εκδηλώσεις στα περίπτερα των εκδοτών. Μόνο για σήμερα μετρήσαμε 12 εκδηλώσεις με συγγραφείς, έντυπα και λογοτεχνίες. Ανάμεσά τους ο Μεξικανός συγγραφέας Πάκο Ιγνάθιο Τάιμπο, ο Σωτήρης Δημητρίου, ο Τάσος Καλούτσας, η Ελένη Γιαννακάκη, αφιέρωμα στη λογοτεχνία της Τουρκίας με τίτλο «Ενα οικουμενικό ταξίδι του τουρκικού πολιτισμού», τρεις ιστορικοί της νεότερης γενιάς θα παρουσιάσουν τις διαδρομές του περιοδικού «Historein», ενώ στην αίθουσα «Διόνυσος», που φιλοξενείται το αφιέρωμα «Το κρασί και άλλοι γευστικοί πειρασμοί» θα φιλοξενηθεί ο διάσημος Γάλλος σεφ Christophe Felder, που θα διδάξει μυστικά της τέχνης του, η καθηγήτρια του ΑΠΘ Νόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου θα μιλήσει για τα γλυκά κουταλιού και η οινολόγος Μαρία Νέτσικα θα προσφέρει στους επισκέπτες μια πρώτη γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή