Σουίτες για τσέμπαλο με Γ. Χοϊδά

Σουίτες για τσέμπαλο με Γ. Χοϊδά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρεσιτάλ «H μεγάλη σουίτα για τσέμπαλο τον 18ο αιώνα» το έχει παρουσιάσει στην Αμβέρσα και τη Λουβαίν στο Βέλγιο με επιτυχία. Τώρα ήρθε και η σειρά της Αθήνας, όπου ο Γεράσιμος Χοϊδάς (ο οποίος ζει μόνιμα στο εξωτερικό) θα εμφανιστεί στις 4 Ιουνίου στη Γερμανική Εκκλησία του Χριστού (Σίνα 66). Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των: Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, Φρανσουά Κουπερέν και Ζαν Φιλίπ Ραμό. Εχει ενδιαφέρον όμως για το κοινό πως μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη της συναυλίας, η οποία αρχίζει στις 8.30 μ.μ., θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο διάλεξη για τη μουσική φόρμα της σουίτας, τα έργα που θα ερμηνεύσει, αλλά και για το τσέμπαλο στο οποίο θα παίξει ο διακεκριμένος τσεμπελίστας.

Κάθε σουίτα του προγράμματος έχει δικό της χαρακτήρα. H «Σουίτα-οβερτούρα σε γαλλικό στυλ» του Μπαχ πλάι σε δύο αυθεντικές γαλλικές σουίτες, την 14η Σουίτα του Κουπερέν και τη Μεγάλη σουίτα σε λα ελάσσονα του Ραμό. Πρόκειται για τέσσερα από τα μεγαλύτερα, δυσκολότερα και ομορφότερα έργα για τσέμπαλο που έχουν γραφτεί στη μορφή της σουίτας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του μπαρόκ του 18ου αι.

Ο Γεράσιμος Χοϊδάς θα χρησιμοποιήσει το τσέμπαλο που έχει κατασκευάσει ο William Jurgenson έπειτα από ειδική παραγγελία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή