Μήδεια από την Κύπρο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έργο της διάσημης Γερμανίδας συγγραφέως Κρίστα Βολφ «Μήδεια» παρουσιάζει στην Αθήνα, μεθαύριο Κυριακή και τη Δευτέρα, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Η παράσταση, που φιλοξενείται από το Εθνικό Θέατρο στη σκηνή του θεάτρου «Χώρα», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στέφανου Κοτσίκου, ο οποίος έχει κάνει και την προσαρμογή του κειμένου, καθώς και τη μουσική επιμέλεια. Τη Μήδεια παίζει η Ιωάννα Σιαφκάλη.

Η παράσταση, που έχει ήδη παρουσιαστεί σε θέατρα της Λευκωσίας, της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Πάφου, θα ταξιδέψει μετά την Αθήνα στην Πάτρα, όπου και θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του κύκλου «Νέα Σκηνή Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2006.

«Η Μήδεια είναι ένα τρομακτικό πρόσωπο, ίσως η πιο φορτισμένη γυναικεία μορφή στο αρχαίο δράμα, ίσως και σε όλη την ιστορία του θεάτρου», σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Η «Μήδεια» της Κρίστα Βολφ είναι άλλη μια απελπισμένη προσπάθεια να αγγίξουμε αυτά τα πράγματα που καίνε και που θα μείνουν πάντα μυστικά. Για να κάνω τη «Μήδεια» της Βολφ έπρεπε να ξεχάσω τη «Μήδεια» του Ευριπίδη. Η Βολφ είναι μια γυναίκα του καιρού της (…) η «Μήδειά» της το λέει με πύρινα γράμματα ότι είναι διαφορετική, έχει άλλο τρόπο που σκέφτεται, είναι ξένη…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή