Οιδίπους και Φαίδρα αλλιώς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο ενδιαφέρουσες παραστάσεις «νέας ματιάς» επάνω στο αρχαίο δράμα -μία από τη Λιθουανία και μία δική μας, από την Ελλάδα- συνεχίζονται σήμερα στην Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης οι εκδηλώσεις του σχετικού κύκλου:

Το «Θέατρο Οσκάρας Κορσουνόβας» από τη Λιθουανία παρουσιάζει τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του ιδρυτή του θιάσου Οσκάρας Κορσουνόβας, 37χρονου σκηνοθέτη που έχει ταράξει τα θεατρικά νερά στη χώρα του, αλλά και διεθνώς τα τελευταία 15 χρόνια. «Οταν σκέφτομαι τη δουλειά μου, συχνά θυμάμαι τα παιχνίδια που έπαιζα μικρός», σημειώνει ο ρηξικέλευθος σκηνοθέτης, προσθέτοντας: «Η ουσία της δημιουργίας κρύβεται στην παιδική ηλικία. Παίζοντας το παιδί δημιουργεί τον εαυτό του(…), την ταυτότητά του και το πεπρωμένο του. Το υπόλοιπο της ζωής του είναι επανάληψη των ίδιων θεμάτων, των ίδιων παιχνιδιών». Η παράσταση, που διαρκεί τρεις ώρες, θα παιχτεί απόψε και αύριο στο «Εργοστάσιο Τέχνης» της Πάτρας (21.30 μ.μ.)

Απόψε και αύριο, επίσης, στο πλαίσιο του ίδιου θεματικού κύκλου, ανεβαίνει στο θέατρο Επίκεντρο της Πάτρας η παράσταση χοροθεάτρου «Λίγο πριν, Λίγο μετά», που είναι εμπνευσμένη από τον μύθο της Φαίδρας («Ιππόλυτος»). Ενα εκλεκτό σύνολο συντελεστών εγγυάται το ενδιαφέρον της παράστασης αυτής, όπου πέντε γυναίκες ηθοποιοί μοιράζονται λέξεις από το κείμενο και απομακρύνονται από την τραγωδία, «σχεδιάζοντας» πάντα τον ψυχισμό μιας γυναίκας που βιώνει έναν ανεπίτρεπτο έρωτα: Σκηνοθεσία-Χορογραφία Αγγελική Στελλάτου, Σκηνικά-Κοστούμια Αγγελος Μέντης, Μουσική Θόδωρος Αμπαζής με τις Ειρήνη Μαργαρίτη, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Κατερίνα Φωτιάδη, Κόρα Καρβούνη, Μαργαρίτα Αμαραντίδου και Λένα Μόσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή